Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 2. 10:11

Rendkívül gyorsan terjed a Netsky féregvírus legújabb változata

Az összes vírusvédelmi cég megemelte a W32/Netsky.d@MM féregvírus veszélyességére vonatkozó besorolást, ugyanis a kártevő rendkívül gyorsan terjed.

Az összes vírusvédelmi cég megemelte a W32/Netsky.d@MM féregvírus veszélyességére vonatkozó besorolást, ugyanis a kártevő rendkívül gyorsan terjed.

A Netsky.d egy tömeges email-küldő féreg, amely saját SMTP motorral rendelkezik. A vírust tartalmazó email feladója, tárgya, törzse, valamint a csatolt fájl neve is véletlenszerűen változik. A csatolt fájl -- amelynek kiterjesztése minden esetben PIF -- megnyitásakor a féreg aktiválja magát és WINLOGON.EXE fájlnéven elhelyezi saját másolatát a Windows mappába, majd a felhasználó számítógépén megkezdi az email-címek összegyűjtését és a önmaga továbbküldését. A Netsky.d a gyűjtést az összes elérhető meghajtón végrehajtja, kivéve a CD-meghajtót.

A Symantec biztonsági hírlevele szerint a Netsky.d bemásolja magát az összes elérhető "Share" vagy "Shared" könyvtárba. A féreg ezután megpróbálja eltávolítani a Mydoom.A, Mydoom.B és Mimail.T vírusok által a regisztrációs adatbázisban létrehozott bejegyzéseket, azaz megkísérli ezen kártevők futásának leállítását.

A Netsky.d féregvírust tegnap észlelték, a vírusirtó programok legfrissebb információs adatbázisai már tartalmazzák a kártevő ártalmatlanításához szükséges ismereteket.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.