:

Szerző: mz

2000. május 25. 01:55

Az IBM gyártja az Alpha chipek egy részét

A Compaq Computer bejelentette, hogy a jövőben az International Business Machines fogja a Compaq Alpha sorozatához a prcosszorokat készíteni. A megegyezés szerint az IBM egy réz alapú Alpha chipet fog gyártani a Compaq számára, mondtal el a cég szóvivője. Az IBM által kifejlesztett réz alapú technológia nagyban megnöveli a chipek teljesítményét.
A szóvivő nem árult el rászleteket a tekintetben, hogy mekkora mennyiségű chip gyártásáról van szó. A Compaq Alpha chipek története 1998-ig nyúlik vissza, amikor a Compaq felvásárolta a DEC-et. A kérdésre, miszerint az IBM-mel kötött megegyezés a Samsung leváltását jelenti-e, a szóvivő határozott nemmel válaszolt. A két cég a jövőben további együttműködéseket is tervez a gyártás terén, az Alpha chipek valószínűleg SOI (silicon-on-insulator) technológiával is készülnek majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.