:

Szerző: surmo

2000. május 24. 12:16

3D kártyák tesztje linuxban II.

Matt Matthews beváltotta ígéretét, és elkészítette a részletes és kimerítő teszt második részét. Matrox G400Max, 3dfx Voodoo3 3000 és Nvidia GeForce 256 DDR kártyákat vizsgált, a Q3A linuxos teljesítményét mérve össze a windowsoséval. Mostmár biztos, hogy az NVidia igencsak megemberelte magát, és másfél évet késve ugyan, de teljesítette ígéreteit a versenyképes linuxos driverekkel kapcsolatban. Nemcsak a leggyorsabb kártyákat gyártja, de olybá tűnik, a meghajtóprogramok terén is jeleskedik. A helyzet a visszájára fordult a tavalyihoz képest: míg jóformán a 3dfx volt az az egyetlen gyártó, amelyik értékelhető linuxos támogatást nyújtott a kártyáihoz, most a Voodoo3 esetében volt a legnagyobb a lemaradás a windowsos driverekhez képest. A Matrox G400Max is elég jól teljesített, ahhoz képest, hogy az erősen béta állapotú Utah-GLX driverek messze vannak az ideálistól. Ez a kártya kicsit kakukktojás is a másik kettő között, mivel a linuxos Matrox driver nem ugyanazon a kódon alapul, mint windowsos társa, ellentétben a 3dfx vagy az NVidia kártyájáéval.
[LinuxGames]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.