Szerző: Vörös Péter

2000. május 24. 08:21

Az Intuit negyedéves nyeresége nagyobb lett a vártnál

A lakossági pénzügyi és adó szoftvereket (ld. Quicken és TurboTax) gyártó cég forgalma 26%-kal, 329,1 millió $-ra nőtt a legutóbbi negyedévben (ez kb. 10%-kal haladta meg az előzetes várakozásokat), nettó nyeresége pedig 76,3 millió $-ra emelkedett a tavalyi hasonló időszakban elért 50 millió $-os szintről. A cég elnök-vezérigazgatója, Steve Bennett szerényen és tömören így fogalmazott: "Megvertük a Microsoft-ot, egyértelműen nyertünk a Web-en és növeltük nyereségünket."
Az Intuit-nak hagyományosan az adóbevallási időszak (április közepe) a legerősebb időszaka, amelyet általában két veszteséges negyedév szokott követni a következő évi adó-időszakkal kapcsolatos befektetések következtében. Idén az USA-ban 2,2 millióan nyújtották be szövetségi és állami adózási anyagukat a Web-en keresztül, az Intuit piaci részesedése e téren 70% felett van saját becslésük szerint.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.