Szerző: Ady Krisztián

2004. január 13. 18:20

A Dell és a Hewlett-Packard is a Blu-Ray-t támogatja

A Dell és a Hewlett-Packard hétfőn jelentette be, hogy a vállalatok csatlakoznak ahhoz a 10 céghez, mely a Sony által fejlesztett, következő generációs, kék lézert alkalmazó, nagy kapacitású Blu-Ray formátum mellett teszi le a voksát. A Dell és a HP jelentős támogatónak számít, hiszen a világ két legnagyobb PC-gyártójáról van szó. A Blu-ray technológia segítségével akár 4 órányi nagyfelbontású HDTV anyag rögzíthető egyetlen DVD méretű, 12 cm-es lemezre.

A Dell és a Hewlett-Packard hétfőn jelentette be, hogy a vállalatok csatlakoznak ahhoz a 10 céghez, mely a Sony által fejlesztett, következő generációs, kék lézert alkalmazó, nagy kapacitású Blu-Ray formátum mellett teszi le a voksát. A Dell és a HP jelentős támogatónak számít, hiszen a világ két legnagyobb PC-gyártójáról van szó. A Blu-ray technológia segítségével akár 4 órányi nagyfelbontású HDTV anyag rögzíthető egyetlen DVD méretű, 12 cm-es lemezre. "A HP szerint a Blu-ray lehet a leginkább felhasználóbarát technológia a következő generációs tárolóeszközök számára" -- mondta John Romano,a HP alelnöke közleményében.

A Blu-ray formátum jelentős ellenfélre talált novemberben, amikor a Toshiba és az NEC beterjesztette és elfogadtatta saját, HD-DVD névre keresztelt formátumát a DVD Forummal. A HD-DVD bizonyos paramétereiben jobb választásnak tűnhet mint a konkurens Blu-Ray, ugyanis a jelenleg alkalmazott DVD-lemezekkel is kompatibilisak lehetnek a HD-DVD készülékek.

A Blu-Ray-t fő támogatói a Dell és a HP mellett a Hitachi, az LG, a Philips, a Sony és a Thomson. A DVD Forum több mint 220 vállalatot tömörít egyetlen, bár közel sem egységes szervezetbe.

A kék lézert alkalmazó technológiák közötti versenyt "természetesen" a stúdiók, filmkiadók fogják eldönteni. A Blu-Ray itt már előzésbe kezdett: a specifikáción alapuló BD-ROM (csak olvasható) formátum kifejlesztését a Hollywood-i stúdiók és a Blu-Ray csoport egyes vállalatai végzik. Az első BD-ROM készülékek várhatóan 2005 végére jelenhetnek meg a kereskedelmi forgalomban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.