:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 23. 09:01

Az Intel forgalmában nő Ázsia szerepe

Craig Barrett, a chipgyártó óriás elnök-vezérigazgatója szerint ez év végére Észak- és Latin-Amerika után a második legnagyobb Intel-piac már nem Európa, hanem (a Japán nélkül számításba vett) Ázsia lesz. Az Intel 1999-es 29,4 milliárd $-os forgalmának 43%-a származott az 'Amerikákból', 7-8% Japánból, 27-28% Európából (+ Közel-Kelet + Afrika), a fennmaradó részt az "ázsiai" régió adta ('Ázsia-Japán': ez utóbbi érdekes külön számítási mód oka az, hogy Japán különleges(en fontos) piacnak számít: a technológiai piacokon a japánok kb. úgy néznek az USA-ra, mint mi a Balkánra ..., ők már tényleg jó ideje a XXI. században járnak).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.