:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 23. 09:00

Az előzetes terveknek megfelelően az AMD eladta kommunikációs részlegét

A vevő egy befektető cég, a Francisco Partners 375 millió $-ért vette meg a 160 alkalmazottat foglalkoztató részleget, amely analóg és széles sávú modemekhez tervez ill. gyárt integrált áramköröket, valamint telefon- és DSL-szolgáltatók (digital subscriber line) részére árul termékeket. Az AMD tavaly októberben már bejelentette, hogy el fogja adni a kommunikációs és a hálózati termék részlegeit (amely a hálózati eszközökben használt chip-eket gyárt) - márciusban viszont azt közölte a cég, hogy mégis megtartja a hálózati termék részleget, mivel a körülmények (pl. kereslet, nyereség, készpénzigény) ebben a szegmensben igen kedvezően alakultak.
Az AMD tavalyi forgalma 2,9 milliárd $ volt, ebből mindössze 168 millió $-t hozott a kommunikációs részleg. A várhatóan a harmadik negyedévre lezáruló ügylet értelmében az AMD részt fog venni a Francisco számára készítendő chip-ek gyártásában. Az AMD 10%-os részesedést tart meg az új cégből és további 10% megvételére van opciója - ez utóbbi jól jöhet az AMD-nek, ha a Francisco Partners bevezeti a céget a tőzsdére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.