Szerző: mz

2000. május 22. 22:02

700 MHz-es Xeon processzorok a láthatáron

Az Intel Corporation ma kezdte meg a 4- és 8-utas nagy teljesítményű kiszolgálókhoz szánt következő generációs Intel Pentium III Xeon processzorok szállítását. Az általános rendszerteljesítményt jelentősen javító, 1 Mbyte illetve 2 Mbyte integrált második szintű gyorsító tárral (L2 cache) rendelkező 700 MHz-es processzorok 0,18 mikronos gyártási technológiával készülnek, és pontosan kilenc hónappal az Intel első 8-utas kiszolgáló-processzorának és chipkészletének bevezetése után jelentek meg a piacon.
A továbbfejlesztett Intel Pentium III Xeon processzorcsalád alkalmazástól és konfigurációtól függően 13-46%-kal jobb teljesítményt kínál az Intel alapú kiszolgálók vásárlói, így egyebek között az internetes cégek ("dotcom"-ok), az e-vállalatok és az internetszolgáltatók számára. A processzorok teljesítménytartaléka, rendelkezésre állása, felügyelhetősége és skálázhatósága segít lépést tartani a növekvő internetes gazdaság igényeivel és munkaterhelésével.
A processzorokat a cégek e-Business infrastruktúrájának középső szintjén és hátterében működő kiszolgálókhoz szánják. A nagy cache-sel rendelkező többprocesszoros platformok egyre népszerűbbek, és az International Data Corporation 2000. áprilisi jelentése szerint az Intel alapú kiszolgálók negyedéves forgalma 33 százalékkal meghaladta az előző év hasonló időszakának forgalmát.
a címlapról