Szerző: mz

2000. május 22. 22:02

700 MHz-es Xeon processzorok a láthatáron

Az Intel Corporation ma kezdte meg a 4- és 8-utas nagy teljesítményű kiszolgálókhoz szánt következő generációs Intel Pentium III Xeon processzorok szállítását. Az általános rendszerteljesítményt jelentősen javító, 1 Mbyte illetve 2 Mbyte integrált második szintű gyorsító tárral (L2 cache) rendelkező 700 MHz-es processzorok 0,18 mikronos gyártási technológiával készülnek, és pontosan kilenc hónappal az Intel első 8-utas kiszolgáló-processzorának és chipkészletének bevezetése után jelentek meg a piacon.
A továbbfejlesztett Intel Pentium III Xeon processzorcsalád alkalmazástól és konfigurációtól függően 13-46%-kal jobb teljesítményt kínál az Intel alapú kiszolgálók vásárlói, így egyebek között az internetes cégek ("dotcom"-ok), az e-vállalatok és az internetszolgáltatók számára. A processzorok teljesítménytartaléka, rendelkezésre állása, felügyelhetősége és skálázhatósága segít lépést tartani a növekvő internetes gazdaság igényeivel és munkaterhelésével.
A processzorokat a cégek e-Business infrastruktúrájának középső szintjén és hátterében működő kiszolgálókhoz szánják. A nagy cache-sel rendelkező többprocesszoros platformok egyre népszerűbbek, és az International Data Corporation 2000. áprilisi jelentése szerint az Intel alapú kiszolgálók negyedéves forgalma 33 százalékkal meghaladta az előző év hasonló időszakának forgalmát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról