Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 21. 13:12

A VIA bemutatta EPIA MII alaplapját

A VIA Technologies bejelentette EPIA MII integrált alaplapját, amelyet elsősorban otthoni szórakoztató-elektronikai készülékekbe szán.

A VIA Technologies bejelentette EPIA MII integrált alaplapját, amelyet elsősorban otthoni szórakoztató-elektronikai készülékekbe szán.

A mini-ITX formátumú, 17x17 cm méretű alaplapon továbbra is VIA C3 processzor és az intergrált videovezérlő tartalmazó CLE266 chipkészlet található, utóbbi DDR266 memóriát támogat és hardveres MPEG2-dekódolási képességekkel is rendelkezik. Az EPIA MII érdekessége az alaplapra integrált PCMCIA és CompactFlash foglalat.

Multimédiás képességek tekintetében az EPIA MII javára írható a hardveres MPEG2 dekódolási képességekkel felvértezett grafikus vezérlő, valamint az 5.1 csatornás hangzást támogató VIA Vinyl Six-TRAC audiokontroller. Az alaplapon emellett S-Video és RCA formátumú videokimenet, 10/100 Mbps Ethernet-vezérlő, FireWire-port, valamint USB2.0 csatlakozó is található.

A VIA állítása szerint az EPIA MII azonnal elérhető a vállalat viszonteladóinak kínálatában, áráról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról