:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 19. 18:54

Comdex: Passzív hűtésű Radeon 9800 XT videokártyát dob piacra a Sapphire

A Sapphire Technology a las vegasi Comdexen jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja Ultimate sorozatú, ATI chipre épített videokártyáit. A videokártyák specialitása, hogy nagyszerű teljesítmény nyújtása mellett passzív hűtéssel és így zéró zajjal rendelkeznek. A kategória legnagyobb teljesítményű kártyája az ATI Radeon 9800 XT grafikus processzorát alkalmazza.

A Sapphire Technology a las vegasi Comdexen jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja "Ultimate" sorozatú, ATI chipre épített videokártyáit. A videokártyák specialitása, hogy nagyszerű teljesítmény nyújtása mellett passzív hűtéssel és így zéró zajjal rendelkeznek. A kategória legnagyobb teljesítményű kártyája az ATI Radeon 9800 XT grafikus processzorát alkalmazza.

A Sapphire ATLANTIS RADEON 9800XT Ultimate változat valószínűleg az egyetlen gyárilag passzív hűtéssel rendelkező 9800 XT chipes videokártya lesz megjelenésekor a piacon, miközben az elérhető legnagyobb grafikus teljesítményr nyújtja. A csúcskategóriás termék mellett természetesen középkategóriás kártyát is tartalmaz az Ultimate sorozat, a Sapphire ATLANTIS RADEON 9600XT Ultimate dobozában nevéhez méltón egy 9600 XT chippel szerelt csendes kártya lesz.

A csendes gépeket azonban ki más értékelhetné nagyobbra, mint a multimédia szerelmesei: a Sapphire nekik kedveskedik az első passzív hűtésű All-In-Wonder kártyával, a THE BEAST All-In-Wonder 9800 Pro Ultimate kártyával, mely nem csak felsőkategóriás teljesítményt, hanem csendes szórakoztatást is kínál. A ventilátor nélküli kártya képességei megfelelnek a hangosabb, ventilátorral ellátott változaténak.

Mint minden All-In-Wonder multimédiás kártyánál, itt is alapfelszereltség a komplett szoftvercsomag és a rádiófrekvenciás távirányító. Azoknak, akiknek megfelel alacsonyabb grafikus teljesítmény hasonlóan csendes kivitelben, hamarosan kapható lesz a THE BEAST All-In-Wonder 9600 Pro Ultimate kártya, melyen egy Radeon 9600 Pro grafikus chip teljesít szolgálatot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.