Szerző: Bőle György

2000. május 22. 16:40

GeForce 2 GTS 257 dollárért!

Ez nem egy kifejezetten főoldalas hír, de mivel az előző héten olyan sokan érdeklődtek nálam, hogy honnan szedtem a GeForce kártyák árcsökkenésére vonatkozó információkat, ezért ezt a hírt nem csak az NVIDIA rovatban jelentettem meg.
Ezeket a híreket online áruházak kínálatát böngészve, illetve a tucatnyi NVIDIA fan site-ot lapozgatva szerzem be. A mai hír is a GeForce 2 GTS alapú kártyák áraira vonatkozik, amolyan "közkívánatra" felkiálltással.
A Buy.com-on már 257 dollárért rendelhető a 3D Blaster Annihilator 2, ugyanis az eredetileg 287 dolláros kártya ára ezzel a kuponnal 30 dollárral mérséklődik.

Akik ismernek tudják, hogy nem nagyon szeretek komment nélkül elbúcsúzni, ezért most reagálnák a dologra egyet. Gondolom sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miért esett - például - a Creative GeForce 2 alapú megoldása alig egy hónap alatt 349 dollárról 257 dollárra. A válasz egyszerű: nem fogy a kártya!

Éppen pénteken beszélgettünk Ytse-vel, hogy nem igazán ajánlható jószívvel a GeForce2 senkinek, mert hiába a brutál chip, amikor a szűkös memória-sávszélesség miatt nem látható látványos (!) teljesítménybeli különbség a hagyományos GeForce-hoz képest.
Talán tévedett az NVIDIA marketing részlege? Kár volt piacra dobni most? Talán a Matrox és az ATi csinálta jól? Erről szól majd a következő Górcső. Ezen a héten akkor két Górcső fog megjelenni...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról