:

Szerző: roberto

2003. november 17. 19:41

Ezen a héten ismét OpenOffice.org fordítóhétvégét szervez az FSF.hu

A hétvégén (november 21-23.) az FSF.hu Alapítvány ismét

A hétvégén (november 21-23.) az FSF.hu Alapítvány ismét fordítóhétvégét szervez. Az év elején bejegyzett szervezet célja a szabad szoftverek széles körű megismertetése, a hazai szabadszoftver-projektek számára elérhető és használható infrastruktúra megteremtése és életben tartása, szabad szoftverekkel foglalkozó konferenciák és előadások támogatása, továbbá a szabad szoftverek honosítása. Az elmúlt két évben -- már az alapítvány hivatalos bejegyzése előtt is -- az FSF.hu szervezte azokat a szoftverhonosító hétvégéket, amelyeken létrejöttek az OpenOffice.org irodai programcsomag, valamint a Mozilla internetes programcsomag magyar verzióinak alapjai.

A mostani fordítóhétvége célja az OpenOffice.org "Részletes tippek" súgójának fordítása. A lehetőség segítségével, amennyiben a "Súgó" menüben engedélyezzük a részletes tippek megjelenítését, az egyes ikonok, illetve gombok fölé helyezett egérmutatóval részletes részletes leírást kapunk az adott eszköz használatáról. A részletes tippek az OpenOffice.org legutolsó, 1.1.0-s magyar változatában is angolul szerepelnek, lefordításukkal a tapasztalatlanabb felhasználók jelentős segítséget fognak kapni a programcsomag használatához.

A "Részletes tippek" fordítóhétvége célja a körülbelül 5000 részletes tipp szövegének magyarra fordítása. A szervezők számításai szerint ezt a szövegmennyiséget egy hétvége alatt nagyjából 50-100 ember képes lefordítani, ezért mindenki segítségére számítanak. Az OpenOffice.org 1.0 februárban részlegesen lefordított súgójának egyes darabjait már sikerült átemelni a projektbe, így nem teljesen a nulláról fog indulni a hétvégi fordítás.

A fordítóhétvége helyszíne a Kiskapu Kft. irodája (Budapest, VIII. kerület Népszínház u. 31. I. em. 7). Aki otthonról, az interneten keresztül szeretne segíteni, annak más tennivalója nincs, mint november 21-én, pénteken ellátogatni az office.fsf.hu oldalra, amelynek alján meg fog jelenni a link a webes fordítófelületre. Minden további tudnivaló megtalálható lesz a fordítófelületen. A további részletek a magyar OpenOffice.org oldalon olvashatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.