Szerző: Barna József

2003. november 13. 10:56

SiS: új lapkakészlet új Athlon 64 FX processzorokhoz

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be SiS755FX lapkakészletét, az első olyan megoldást az AMD 64 bites platformjához, amely támogatja a 939 tűs tokozásban forgalmazott Athlon 64 FX processzorokat és az 1 GHz-es HyperTransport interfészt.

HIRDETÉS

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be SiS755FX lapkakészletét, az első olyan megoldást az AMD 64 bites platformjához, amely támogatja a 939 tűs tokozásban forgalmazott Athlon 64 FX processzorokat és az 1 GHz-es HyperTransport interfészt.

A SiS755FX egy AGP8X tunnelt tartalmaz, és akár 1 GHz-en üzemelő, 8 Gbyte/sec adatátviteli sebességet biztosító Hyper-Transport interfészen keresztül is kapcsolódhat a processzorhoz. A chipkészlet támogatja az ún. Hyper-Streaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve.

A SiS sajtóközleménye kiemeli, hogy a SiS755FX elsőként támogatja hivatalosan a 939 tűs foglalatba illeszkedő Athlon 64 FX processzorokat, noha azt egyik gyártó sem állította eddig, hogy a jelenleg kapható lapkakészletek nem birkóznak meg az új chipekkel. A 939 tűs Athlon 64 FX lapkák minden bizonnyal még az idén piacra kerülnek. Ezeket olcsóbban előállítható, négyrétegű nyomtatott áramköri lemezre épülő alaplapok szolgálják majd ki, míg a jelenleg kapható 940 tűs változatok hatrétegű lapokat igényelnek. A 939 tűs foglalatú Athlon 64 FX processzorok várhatóan már nem kívánják meg a regiszteres DDR memóriák használatát sem.

A SiS755FX északi híd a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a déli híd chiphez. A lapka mellé a nemrégiben bemutatott SiS964 déli hidat ajánlja a gyártó, amely támogatja a Serial ATA meghajtókat, valamint RAID-vezérlővel és Dolby Digital-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 04:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.