Szerző: zsozso

2000. május 22. 11:28

Quantum védő levélke

Érkezett egy levélke. Az elkövető megpróbált a földbe döngölni, de a fegyver ismét fordítva sül el:
    Hello!

    Volna egy pár megjegyzésem a PÁF-ban elhangzottakkal kapcsolatban.

      "Egyetlen Quantum drive sem kiugróan megbízható, de van egy két katasztófális széria. Pl: az SE nagyon rossz -- főleg a 3.2GB-os, az SX viszont tűrhető, bár a 6.4-esből 98 végén volt egy 25% hibás széria. Az EL-ből az 5.1-es egy horror. Mellékesen megjegyzem, hogy éppen most van a piacon egy 5.1EL széria dömpingáron, szerintem gyári javítottak, mert másfél éve nem gyártják). A jelenlegi horror a KA [...]"

    Már bocs, de ez szerintem nem teljesen így van. Sőt, nagyon nem, ezért is írok.
     
  • Az SE nem tudom miért lenne rossz, van egy ismerősömnek akinek 2db 3.2-es van, és 2 éve teljesen jó. Megjegyzem, a 6.4-es már nem rossz, csak azért, mert egyel több lemez van benne??
  • Az SX tűrhető? Lehet, kár, hogy én még nem hallottam róla, sőt a Quantum sem, mivel nem írnak ilyenről a honlapjukon...
ST-t akartam írni, de eltévesztettem. Ha jártál fönn a Quantum site-on, akkor erre szerintem magadtól is rájöttél;))
  • 5.1-es EL HORROR?? Nos, lehet, hogy ilyesztőnek tartod, pedig ebből nekem volt 2 évig, és tökéletes. Nem tudom miért lenne horror. És megint megkérdezem: a 10.2-es nem? Pedig UA Csak egyel (vagy kettővel?) több diszk van benne... A dömpingárról se tudok, szerintem teljesen reális.
  • Jelenlegi horror a KA: Annyit tudok róla, hogy elég hangos, lehet hogy megrémültél a hangjától, ettől horror? Na mindegy...

      "Egyetlen Quantum drive sem kiugróan megbízható"
      Abszolút hülyeség. Ne haragudj, de azért, mert neked volt egy hibás darabod, és véletlenül a haverodnak is elromlott a QM-e másnap, ettől még nem lesz szar, ez véletlen! Nekem is rengeteg Quantumom volt már és az ismerőseimnek is. Eddig két hibás darab volt. Egyébként ha már a rossz szériákról beszélünk, nekem a KA hangosságát kivéve egy tűnik annak: Quantum TrailBlazer 850A. Baromi hangos, ha idle akkor is, ráadásul 2 volt és az egyik 2 hónap múlva tönkrement...
Ne haragudj, de én nem mondtam, hogy volt egy hibás darabom. A kialakult statisztika a nálunk eladott évi pár ezer darab winchester meghibásodási arányából képződik. Ez a mennyiség pedig statisztikai mintának tekinthető. Nem úgy a "van egy ismerősöm, akinek 2db 3.2-es van, és 2 éve teljesen jó.", amit Te írtál. Ha mondjuk egy winchesternek 20% a hibaaránya (ami egy horror), akkor 2 db ilyen winchester közül (1-0.2)*(1-0.2), azaz 64% eséllyel mindkettő működni fog.
      Szerintem is több gond van mostanában a Quantumokkal, mint régen. Épp ezért én most IBM DPTA-372050-et használok, és nagyon jó...De nem hordom le a Quantumot, és szerintem te se tedd, mert nem jogos.

      Bye

Még egyszer -- s valószínűleg nem utoljára -- : ez a rovat arról szól, hogy segítsen az olvasóknak a termékek közti eligazodásban. Nekem majdnem mindegy, mit vesztek, de ha megfogadjátok szerénytelen, ámbátor jószándékú tanácsaimat, akkor ez jó érzéssel tölt el, mert tudom, hogy valamit letettem az asztalra. A PÁF azért, páf, mert az is jelenti, hogy Problémás -tehát nem feltétlenül pocsék- Áruk Fóruma. Amíg egy termék nem típushibás -ergo 100%-ban rossz--, addig csak problémás. Igazad van, nem kell szidni a Quantumot, mert nem 100%-ban hibás, ezért nem pocsék:)) Ha viszont belecsúszol abba az 5%-ba, amennyivel megbízhatatlanabb egy IBM-nél vagy egy Maxtor-nál, akkor már nem leszel olyan boldog. Mellékesem jegyzem meg, Hogy Te 4 HDD-ről tettél említést, amiből egy elromlott, ez 25%. Hogy miért rosszabbak az azonos sorozatból származó meghajtók közül a kisebbek, nem tudom a korrekt választ, de általános jelenség minden gyártónál. Talán osztályozzák a lemezeket. Például a páratlan lemezoldalas drive-oknál (pl. 5.1EX) általában egyoldalt anyaghibás lemezeket használnak fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról