Szerző: Ady Krisztián

2003. november 5. 13:44

Újabb részletek a Sony hordozható PSP konzoljáról

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke az amerikai befektetők számára tartott bemutatón újabb részleteket árult el a Sony hordozható, PSP nevű konzoljáról. A Sony PSP készüléke a Nokia nemrég piacra dobott N-Gage konzol-telefon kombójára hasonlít majd.

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke az amerikai befektetők számára tartott bemutatón újabb részleteket árult el a Sony hordozható, PSP nevű konzoljáról. A Sony PSP készüléke a Nokia nemrég piacra dobott N-Gage konzol-telefon kombójára hasonlít majd.

A Sony egy két kézzel használható, nagyban az N-Gage-re hasonlító modellben gondolkodik, mely hatalmas felbontású és képátlójú, 4,5"-os LCD-kijelzőt tartalmaz. A videók megtekintésére is alkalmas kijelző 16:9 képarányú, 480 x 272 pixeles lesz.

A hordozható konzol lelke két darab 32 bites MIPS R4000 processzor lesz, amelyek órajele 333 MHz. A PSP 8 Mbyte beágyazott DRAM-ot tartalmaz majd, melynek köszönhetően grafikus teljesítménye megközelíti a PlayStation 2-ét -- véli Kutaragi. A készülékben beépített Wi-Fi vezérlő, infravörös port, valamint USB2.0 csatlakozó is helyet kap.

A hordozható konzol az MP3 formátum mellett a Sony saját, ATRAC eljárással tömörített állományait is képes lesz megszólaltatni. A PSP a Sony által kifejlesztett Universal Media Disc (UMD) lemezeket kezeli, amely 60 milliméter átmérőjű és 1,8 Gbyte adat tárolására alkalmas.

Kutaragi szerint a PlayStation Portable rendkívül bonyolult másolásvédelmi mechanizmussal rendelkezik majd. A Sony Computer Entertainment elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a PSP egyben médialejátszó is, ezért nem csak a játékfejlesztők, hanem a zenekiadók és a filmstúdiók szempontjából is kulcskérdés a tartalmak biztonsága.

A Sony a jövő tavaszi E3 rendezvényen mutatja be a PSP működő prototípusát, az őszi Tokyo GameShow kiállításon pedig már az első játékokat is láthatja a közönség. A PlayStation Portable várhatóan 2004 karácsonyára kerül az üzletekbe.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 22:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.