:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 3. 12:18

Szállítja passzív hűtésű Radeon 9600 SE videokártyáját a Creative

A Creative Labs Japán divízója bejelentette, hogy szállítja az úgynevezett low-profile, alacsony felépítésű, belépő szintű videokártyáját, a Creative Blaster 5 RX9600 SE grafikus kártyát. A 128 MB memóriát tartalmazó AGP-s kártya egyelőre ismeretlen áron kerül a boltokba, a Digit-Life információi szerint körülbelül 125 dolláros árra lehet számítani.

A Creative Labs Japán divízója bejelentette, hogy szállítja az úgynevezett "low-profile", alacsony felépítésű, belépő szintű videokártyáját, a Creative Blaster 5 RX9600 SE grafikus kártyát. A 128 MB memóriát tartalmazó AGP-s kártya egyelőre ismeretlen áron kerül a boltokba, a Digit-Life információi szerint körülbelül 125 dolláros árra lehet számítani.

A rendkívül egyszerű kialakítású, olcsón gyártható nyomtatott áramköri lemezre épült DirectX 9-es kártyán 325 MHz-en fut a Radeon grafikus mag, a memória órajele pedig 400 MHz (DDR). A Creative 9600 SE kártyája a normál VGA csatlakozó mellett DVI és SVIDEO csatlakozókat is tartalmaz, így ebben a tekintetben semmiben sem marad el fejlettebb társaitól.

A Creative Blaster 5 RX9600 SE kártya hűtése passzív, nem tartalmaz ventilátort, így jól használható olyan számítógépekben, melyek tulajdonosa nem veti meg a játékokat, de a lehető leghalkabb PC-t szeretné megépíteni.

Amint arról beszámoltunk, a korábban RV350 kódnéven ismert középkategóriás Radeon 9600 (Pro, SE) a Radeon 9800 némileg egyszerűsített változatának tekinthető. A teljesen DirectX 9-kompatibilis grafikus chip 0,13 mikronos csíkszélességgel készül. A Radeon 9600 128 bites memóriavezérlővel és négy pixel futószalaggal rendelkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.