Szerző: sammer

2000. május 21. 03:45

A Sony újból beperelte a Bleem!-et.

PlayStation játékok Dreamcast-on? Nem lesznek, ha a Sony sikeresen közbe tud lépni....


A Bleem PC-re...amivel az egész elkezdődött.

Nem is olyan régen a Bleem! Inc. bejelentette PlayStation emulátorát PC-re, és ezzel a lépéssel alaposan feldühítette a Sony Computer Entertainment-et. Mivel ez a lépés erősen visszatartotta volna a PlayStation eladásait aminek eddig világszerte töretlen sikere volt, a Sony úgy döntött hogy beperli a Bleem!-et amiért megsértette a szabadalmait. A bíróság akkor a Bleem!-nek adott igazat.

Most, hogy a Bleem! bejelentette a Bleemcast! névre keresztelt Sony PlayStation emulátorát Sega Dreamcast konzolra, a Sony újból beperelte a céget, bízva abban hogy ezúttal sikerrel jár. A Sony érvelése szerint a Bleem! mostanra már hat szabadalmát sértette meg ezzel a lépéssel. David Herpolsheimer a Bleem! elnöke a következőket nyilatkozta a sajtónak: "Ez a per egy induló konkurens akadályoztatásáról szól. A vádak teljesen alaptalanok. Nem mi kezdtük a harcot,de mi fogjuk megnyerni."

Tehát miért is idegeskedik a Sony? A Bleem! négy szoftvercsomagot fog forgalmazni Bleempaks néven, amikben egyenként 100 darab PlayStation játék lesz. Ezeket a Bleempaks-okat $20 körüli áron fogja árusítani. A szoftver olyan plusszokat nyúlt majd a PS játékokhoz mint az anti-aliasing, texture filtering és egyéb képjavító hatások. Különös módon a Sega of America elhatárolja magát a Bleem! akciójától.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról