Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 20. 10:54

Jelentősen megemelte nyereség-előrejelzését a Sega

A Sega jelentősen megemelte első pénzügyi félévére vonatkozó előrejelzéseit.

A Sega jelentősen megemelte első pénzügyi félévére vonatkozó előrejelzéseit.

A szeptember 30-án véget ért időszakra a Sega a korábbi 2 milliárd jen helyett 5,7 milliárd jen (51,8 millió dollár) nyereséget vát, a forgalom a korábban előrejelzett 88 milliárd jen helyett 94,2 milliárd jen (856,4 millió dollár) lesz. A cég novemberben teszi közzé a pénzügyi eredményeket.

A Soichi Yamazaki pénzügyi igazgató közölte, hogy a vártnál kedvezőbb eredmények hátterében az új játéktermi automaták sikere mellett az európai, amerikai és japán játékszoftver-piac erősödése áll. A vállalat külön kiemelte, hogy "Sonic Adventure DX" és "Virtual Fighter 4 Evolution" játékprogramjai igen jól fogytak.

A jövő márciusban véget érő pénzügyi évben a Sega a korábbi 7,5 milliárd jen helyett már 8 milliárd jen (72,7 millió dollár) nettó profitra számít. A vállalat úgy véli, a forgalom 195,7 milliárd jent (1,78 milliárd dollárt) tesz ki.

Yamazaki elárulta, hogy a vállalat támogatni fog egy új, jövőre megjelenő konzolt. Noha részleteket ezzel kapcsolatban nem tett közzé, szakértők tudni vélik, hogy a Sony hordozható készülékéről, a PlayStation Portable-ről van szó. A konzol a jelenlegi tervek szerint jövő ősszel, az ünnepi szezon kezdetekor kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról