:

Szerző: roberto

2003. október 14. 22:59

A MontaVista Software bejelentette távközlési célokra szánt új Linux rendszerét

[CNET, MontaVista Software] A beágyazott eszközökben

[CNET, MontaVista Software] A beágyazott eszközökben felhasználható szoftvermegoldásokkal foglalkozó MontaVista Software tegnap a genfi Telecom World 2003 kiállításon bejelentette a Monta Vista Linux Carrier Grade Edition 3.1-et (CGE 3.1), a cég távközlési célokra szánt valósidejű Linux operációs rendszerének és fejlesztőkörnyezetének új verzióját, amely a negyedik negyedévtől lesz elérhető. A kiadás előtt álló rendszer a telekommunikációs szerverek megbízhatóságát növelő új lehetőségeket tartalmaz.

A telekommunikációs cégek a Unix-megoldások legodaadóbb hívei, amikor az olyan szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra beszerzéséről van szó, mint hívások kapcsolása vagy a hangposta, de a Linux, gyakran már az Intel processzorokkal szállított rendszerekkel együtt, felbukkant a piacon. A MontaVista számos egyéb vállalattal együtt segít a berendezésgyártóknak olyan termékek létrehozásában, amelyeket a távközlési cégek például videofolyam-szolgáltatásokhoz és internetes hangátviteli szolgáltatásokhoz (VoIP) használnak fel. Glenn Seiler, a MontaVista termékmarketing-igazgatója a CGE 3.1 bejelentése kapcsán elmondta, hogy az olyan berendezésgyártók, mint az Alcatel, az Iskratel és az NEC a MontaVista Linux Carrier Grade megoldásait választották.

A CGE 3.1 fontos lehetőségekkel bővíti a cég távközlési termékvonalát, a friss kiadásban jelenik meg a Persistent Device Naming (az eszköz felfedezésének idejétől, illetve fizikai kapcsolódásától független eszköznevek), a SysFS (a Persistent Device Naminget támogató szabványos eszközmeghajtó interfészmodell) és az NPTL (a Linux alatti POSIX szálkezelés egy korábbinál hatékonyabb megvalósítása). A rendszer egyébként teljes mértékben kompatibilis az Open Source Development Lab (OSDL) távközlési Linux-specifikációjával, a Carrier Grade Linux Specification 1.1-gyel, és már megkapta a tanúsítványt az Oracle 9i (R2) adatbáziskezelőhöz is. További újdonság, hogy az Intel-alapú rendszereken túl a CGE 3.1 a PowerPC architektúrára is elérhető lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.