Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

AMD Opteronon is futni fog a Sun Solaris operációs rendszer

Bodnár Ádám, 2003. október 10. 10:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sun Microsystems egy San Franciscóban rendezett sajtóeseményen bejelentette, hogy 2004-ben az AMD Opteron processzorain is futni fog a Solaris operációs rendszer.

hirdetés
A Sun Microsystems egy San Franciscóban rendezett sajtóeseményen bejelentette, hogy 2004-ben az AMD Opteron processzorain is futni fog a Solaris operációs rendszer.

Jonathan Schwartz, a Sun szoftverigazgatója elmondta, hogy a vállalat a nagy teljesítmény miatt döntött az Opteron támogatása mellett. A Solaris jelenleg is fut az Intel és az AMD 32 bites processzorain, azonban ez a változat nem képes kihasználni az Opteron 64 bites felépítéséből származó előnyöket.

Az AMD 64 bites processzorán futó Solaris tesztváltozata az első negyedév során lát napvilágot, a végleges változat pedig az év későbbi részében kerül piacra. Egyes iparági szakértők már régóta várták ezt a lépést a Sun részéről, azonban a szakértők nem számítanak arra, hogy az Opteron átvegye a SPARC chipek helyét a Sun szerverekben.

Egyes elemzők úgy vélik, hogy az Opteronon futó Solaris szép gesztus az AMD felé, de a Sun a közeljövőben inkább az Intel processzoros rendszereket és a Linux operációs rendszert fogja erőteljesen támogatni.

A Linux és a Windows után a Solaris a harmadik operációs rendszer, amely ki fogja használni a nyolcadik generációs AMD processzorok 64 bites felépítéséből származó előnyöket. A SuSE már jelenleg is kínálja Opteronon futó Linux-disztribúcióját, a Red Hat nemsokára jelentkezik egy ilyennel, a Windows Server 2003 és a Windows XP 64 bites változata pedig a jövő év elején jelenik meg.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!