Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 7. 14:09

Ingyenes Novell és VirusBuster megoldások kisvállalatoknak

A Novell Magyarország és a VirusBuster Kft. egyedülálló akciót indít, hogy a magyarországi kisvállalkozások a csatlakozást követően minél felkészültebben vehessék fel a versenyt az Európai Unióban működő versenytársaikkal szemben.

[HWSW] A Novell Magyarország és a VirusBuster Kft. egyedülálló akciót indít, hogy a magyarországi kisvállalkozások a csatlakozást követően minél felkészültebben vehessék fel a versenyt az Európai Unióban működő versenytársaikkal szemben.

Ennek jegyében a kisvállalkozások gyakorlatilag ingyen juthatnak hozzá a Novell Hálózati Alapcsomaghoz, illetve a VirusBuster vírusvédelmi megoldásokhoz. A két társaság összesen közel 250 ezer forint értékű szoftvercsomag használatát biztosítja az akcióban résztvevő kisvállalatok számára.

A Novell és a VirusBuster arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban mintegy ötszáz kisvállalat él ajánlatukkal, amellyel teljes értékű informatikai hálózatot építhetnek ki. Az alapcsomaghoz való hozzájutás rendkívül egyszerű, hiszen a kisvállalatnak csupán fel kell keresnie a hozzá legközelebbi hivatalos Novell viszonteladót, ahol mindössze az adathordozó költségét, mintegy kétezer forintot, valamint igény szerint a telepítéssel járó költséget kell kifizetnie.

A Novell Hálózati Alapcsomag, a Novell Kisvállalati Csomag 6 ingyenes három felhasználós változata, amely egy teljes értékű informatikai hálózat kiépítését teszi lehetővé kisvállalatok számára. A Novell Kisvállalati Csomag 6 a Novell legfrissebb, kifejezetten a kisvállalati piachoz kialakított termékcsomagja. A Novell Hálózati Alapcsomag az alábbi termékeket tartalmazza:

  • NetWare 6: hálózati kiszolgáló - fájl-, web-, és nyomtatószerver
  • GroupWise 6: elektronikus levelezés, naptárkezelés
  • BorderManager 3.7: tűzfal és virtuális privát hálózat kiépítése
  • ZENworks for Desktops 3.2: alkalmazástelepítés és távoli felügyelet
A csomag részét képezik továbbá a VirusBuster Kft. vírusvédelmi megoldásai:
  • VBShield for Novell NetWare
  • VirusBuster MailShield for GroupWise
  • VirusBuster for Windows Workstations
  • VBShield for MS Office 2000/XP
  • Parancssori Keresők

A Novell Hálózati Alapcsomag összes komponense teljes értékű termék. Az egyedüli korlát, hogy az Alapcsomag három felhasználó kezelését támogatja, további felhasználói licencek a Novell viszonteladóitól vásárolhatók. A CD-n található licencek az ingyenes regisztráció és aktiválás után egy időkorlát nélküli, három felhasználós hálózat kialakítását teszik lehetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról