Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Sony: USB-s adattároló ujjlenyomat-olvasóval

Vörös Péter, 2003. október 07. 14:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[IDG] A Sony bejelentette, hogy piacra dobja a Micro Vault USB flash memóriás adattároló új változatát, amelybe ujjlenyomat-olvasót is beépít. A maximum 256 MB kapacitású Micro Vault with Fingerprint Access novemberben jelenik meg Európában és az USA-ban.

hirdetés
[IDG] A Sony bejelentette, hogy piacra dobja a Micro Vault USB flash memóriás adattároló új változatát, amelybe ujjlenyomat-olvasót is beépít. A maximum 256 MB kapacitású "Micro Vault with Fingerprint Access" novemberben jelenik meg Európában és az USA-ban.

A Sony az eszközhöz több alkalmazást mellékel, ezekkel a Windows operációs rendszert futtató számítógépeken felhasználói szintű hozzáférést lehet definiálni megadott fájlokhoz és könyvtárakhoz a PC merevlemezén és a Micro Vault eszközön. Ezenkívül többek között azt is ki lehet védeni, hogy illetéktelen felhasználók feloldják a jelszavas képernyővédőket.

Az eszköz legfeljebb 10 különböző ujjlenyomat tárolására használható, ez lehet ugyanazon felhasználó több ujjlenyomata (ami hasznos lehet például a felhasználó sérülése esetén) vagy több felhasználó ujjlenyomatai.

A 64, 128 vagy 256 MB kapacitású eszköz az USB 1.1 és USB 2.0 interfészeket támogatja és a Windows 98/98SE, ME, 2000 illetve XP operációs rendszerekkel használható. A Mac OS X 10.2.6 operációs rendszer alatt az eszköz használható USB tárolóeszközként, az ujjlenyomat-olvasó funkciók azonban egyelőre nem elérhetők ezen a platformon.

A 128 MB-os "Micro Vault with Fingerprint Access" Európában 150 dollárba fog kerülni, a Micro Vault jelenlegi (ujjlenyomat-olvasó nélküli) változatának ára 115 dollár. A vállalat egyelőre nem tette közzé az USA-ban és Japánban várható árakat, ahogy az sem ismert, hogy mikor jelenik meg az eszköz a felkelő nap országában.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!