Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 6. 10:33

Az MSI bejelentette P8T Neo alaplapját

A tajvani Micro-Star International (MSI) bejelentette P8T Neo alaplapját, amely a VIA P8T800 chipkészletére épül.

A tajvani Micro-Star International (MSI) bejelentette P8T Neo alaplapját, amely a VIA P8T800 chipkészletére épül.

A PT800 400, 533 és 800 MHz-es front side buszt használó Pentium 4 és Celeron processzorokat támogat és természetesen kezeli a Hyper-Threading technológiát. Az AGP8X felületű videovezérlőkkel is együttműködő chipkészletben a KT600-ból és a KT400A-ból már megismert egycsatornás FastStream64 memóriavezérlő kapott helyet, amely DDR400 szabványú memóriát támogat.

A FastStream64 működése során ismétlődő mintákat keres a processzor memóriaelérési utasításaiban, és ezek alapján megpróbálja előre "megtippelni", hogy milyen adatokra lesz a későbbiekben szükség. Majd a rendelkezése álló "üres" memóriasávszélességet kihasználva ezeket az adatokat a cache-ébe tölti, ezáltal gyorsítva a memóriaelérést.

Az ATX kivitelű P8T Neo alaplapon a Socket478 processzorfoglalat mellett két DDR DIMM memóriafoglalat található. A bővítőkártyákat 5 PCI és 1 AGP8X aljzat várja. A P8T Neo-n integrált hálózati vezérlő, 5.1 csatornás, S/PDIF csatlakozóval is rendelkező audiochip és Serial-ATA RAID vezérlő is megtalálható. Az alaplaphoz legfeljebb 8 USB2.0 eszköz csatlakoztatható.

Az alaplap rendelkezik CoreCell chippel is, amely 4 új funkciót biztosít a felhasználók számára. Ezek közül első a rendkívül könnyű és biztonságos túlhajtást biztosító Speedster, másik a ventilátorzajt csökkentő BuzzFree, a harmadik az energiafogyasztást optimalizáló PowerPro, negyedik pedig a rendszer élettartamát meghosszabbító LifePro.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról