Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 2. 12:42

Az IBM kibővíti budapesti szoftver tesztközpontját

[Mmd] Az IBM ma bejelentette, hogy a kelet- és közép-európai szoftverfejlesztés fellendülésével párhuzamosan kibővítette budapesti központját, mely független szoftverfejlesztőknek biztosít tesztelési lehetőséget. Kelet-Európában már négy ilyen központ (Solution Partnership Center, SPC) foglalkozik kifejezetten a kis- és középvállalatok igényeivel annak a 200 millió dolláros, világméretű beruházási progamnak a keretében, melynek célja az üzleti partnerek

[Mmd] Az IBM ma bejelentette, hogy a kelet- és közép-európai szoftverfejlesztés fellendülésével párhuzamosan kibővítette budapesti központját, mely független szoftverfejlesztőknek biztosít tesztelési lehetőséget. Kelet-Európában már négy ilyen központ (Solution Partnership Center, SPC) foglalkozik kifejezetten a kis- és középvállalatok igényeivel annak a 200 millió dolláros, világméretű beruházási progamnak a keretében, melynek célja az üzleti partnerek tevékenységének támogatása. A magyarországi központ az Infoparkban, az IBM székházában található.

Az IBM a budapesti Solution Partnership Center kibővítésével tovább bővíti a PartnerWorld for Developers (PWD) tagjainak sorába tartozó független szoftverszállítók (ISV) támogatását. A központ azoknak a szoftverszállítóknak nyújt segítséget, akik az on demand e-business környezethez kívánnak megoldásokat fejleszteni és telepíteni, különös hangsúlyt fektetve a kis- és középméretű vállalkozásokra. A kibővített szolgáltatások 2003. szeptember közepétől vehetők igénybe.

A független szoftverházak általában nem tudnak óriási összegeket fektetni berendezések vásárlásába ahhoz, hogy növekedni tudjanak. A partnerközpontok technikai támogatásával lerövidíthető a fejlesztési idő, amihez szaktudással, a berendezések és szoftverek használatának biztosításával, továbbá a könnyebb és szélesebb körű piaci megjelenés elősegítésével járulnak hozzá.

A négy kelet-európai központ saját megoldásaik teszteléséhez biztosítanak lehetőséget a fejlesztőknek IBM köztes szoftvereken (többek között az IBM WebSphere alkalmazásszerverén és a DB2 adatbáziskezelőn), IBM eServer xSeries és pSeries rendszereken. Mind a négy SPC-nél a fő hangsúly a kifejezetten a kis- és középvállalkozások piacára szánt IBM Express termékeken van.

A budapesti SPC támogatja azokat a fejlesztőket, akik alkalmazásaik portolását és tesztelését az IBM Linux-kompatibilis eServer pSeries és eServer xSeries rendszerein végzik. A bővebb támogatás az IBM díjnyertes köztes szoftvereivel végzett tesztelésekre is kiterjed, amilyen többek között a DB2, a WebSphere Application Server, a WebSphere Portal for Multiplatforms, a Tivoli és a Lotus Notes/Domino.

Ezen túlmenően a fejlesztőknek arra is lehetőségük nyílik, hogy a legújabb tárolási termékekkel végezzenek teszteket. Ez teljesítmény- és skálázhatósági tesztekre, valamint hitelesítésre és integrálásra is kiterjed. A budapesti SPC biztonságos távoli virtuális magánhálózatunkon (VPN) keresztül össze lesz kapcsolva az Európai, Közel-Keleti és Afrikai térség (EMEA) SPC központjaival, ami minimálisra csökkenti az utazási költségeket, ugyanakkor a rendelkezésre álló termékek, eszközök és készségek lehető legjobb kihasználását biztosítja. A fejlesztők számára workshopokat és szakmai szemináriumokat is szerveznek már a következő hónapokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról