:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 19. 00:10

A Red Hat megjelentette 64-bites Itanium Linux alfa verzióját!

Teljes IA-64 Linux disztribúcióról van szó: kernel + driver-ek + olyan népszerű alkalmazások, mint az Apache + compiler-ek, stb. Az Intel e-Business Solutions Marketing igazgatója, Michael Pope szerint e változat megjelenése lehetővé teszi a Linux-közösség számára azt, hogy felgyorsítsák az Itanium/Merced-alapú rendszerekre készítendő fejlett szerver és munkaállomás alkalmazások fejlesztését. A kódot bárki letöltheti a Red Hat ftp-helyén. Természetesen mivel alfa kódról van szó, a cég csak megfelelő számítógéppel rendelkező, komoly fejlesztőknek ajánlja ezt a korai verziót.
A hír kapcsán a Dell is kijelentette, hogy tervezik a Red Hat Linux Itanium szerverek és munkaállomások gyártását - aztán gyorsan vissza is vonták e kijelentést ... valószínűleg a Microsoft-tal hagyományosan jó kapcsolat ápolása céljából. Bob Van Steenberg, a Dell vállalati szerver termékekért felelős igazgatójának szavait idézte az eredeti Red Hat bejelentés, amely szerint "a Dell szorosan együttműködik a Red Hat-tel, az Intel-lel és a stratégiai fontosságú független szoftver gyártóival (ISV - independent software vendor) a Dell számítógépeire 'kihegyezett' 64-bites e-kereskedelmi megoldások gyors fejlesztésében ... a Dell az elsők között lesz a piacon az Intel 64-bites Itanium processzorain alapuló PowerEdge szerverekkel ill. Precision WorkStation-ökkel ...", ami az adott szövegkörnyezetben (Red Hat bejelentés) egyértelműen Linux-os PC-kre utalt.
A Red Hat a jelenlegi bejelentéssel beérte az egyik legnagyobb riválisát, a főként Ázsiában népszerű TurboLinux-ot, amely két hónapja jelentette be Itanium Linux alfa kódját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.