:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 24. 12:31

Az AMD jó harmadik negyedévre számít

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója kedden kijelentette, hogy a cég a szezonnak megfelelő, erős harmadik negyedévre számít, részben az iskolaszezon keresletének, részben a fogyasztói elektronikai termékek jó eladásainak köszönhetően.

"Érezhető a szezonális emelkedés, különösen a fogyasztói elektronika terén" -- mondta Ruiz az AMD Athlon 64 processzor hivatalos bemutatója előtt a tajvani Computex 2003 kiállításon. "Ugyanakkor a vállalatok még mindig óvatosak az IT-kiadásokat illetően" -- véli Ruiz.

A vállalatvezető tartotta magát a cég harmadik negyedéves előrejelzéseihez, arról viszont nem nyilatkozott, hogy mikor lesz újra nyereséges az AMD. Július közepén a vállalat közölte, hogy a harmadik negyedévben a forgalom várhatóan emelkedni fog a flash-memória piac kedvező alakulása, az időszakra jellemző szezonalitás és az új, Athlon 64 processzorok kezdeti eladásai miatt.

Szeptember elején az AMD pénzügyi vezérigazgatója, Robert Rivet bejelentette, hogy júliusban és augusztusban jó eredményeket ért el a cég, de azt is kihangsúlyozta, hogy a vállalat számára a szeptember a legfontosabb. Rivet szerint a vállalatnak legalább 1 milliárd dolláros forgalmat kellene produkálnia ahhoz, hogy elérje a nyereségküszöböt. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 837,2 millió dolláros negyedéves bevételt várnak.

Az AMD első számú ellenfele, az Intel augusztus 22-én jelentette be, hogy a harmadik negyedéves eredményei a vártnál kedvezőbben alakulnak. A világ legnagyobb félvezetőgyártója közölte, hogy a szeptember 27-én véget érő három hónapos időszakban a forgalma 7,3-7,8 milliárd dollár között alakul, a bruttó haszonrés pedig 56 százalék körül lesz. A vállalat korábban 6,9-7,5 milliárd dolláros bevételre és 54 százalék körüli bruttó haszonrésre számított.

Az AMD részvényárfolyama kedden 16 centtel (1,29 százalékkal) 12,26 dollárra csökkent, bár a nap folyamán már a 12,69 dollárt is elérte az árfolyam, ez utóbbi közel áll az egy éves csúcshoz. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 3,10-12,87 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.