:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 19. 13:05

A várakozásoknál jobb negyedéves eredményeket ért el a Red Hat

[CNET, WSJ] A Red Hat csütörtökön bejelentette második pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat nettó nyeresége 3,3 millió dollár volt, a forgalom pedig 36 százalékkal 28,8 millió dollárra emelkedett.

[CNET, WSJ] A Red Hat csütörtökön bejelentette második pénzügyi negyedéves eredményeit. A vállalat nettó nyeresége 3,3 millió dollár volt, a forgalom pedig 36 százalékkal 28,8 millió dollárra emelkedett.

Az augusztus 31-én zárult pénzügyi negyedévben a cég nettó nyeresége részvényenként 2 cent volt, 1 centtel magasabb a Thomson First Call által megkérdezett elemzők várakozásainál. A vállalat bruttó haszonrése rekordszintre, 72 százalékra emelkedett.

Az első pénzügyi negyedévben a Red Hat nettó nyeresége 1,5 millió dollár, míg az előző év második pénzügyi negyedévében a nettó veszteség 1,9 millió dollár volt. A működésből származó negyedéves készpénzbevétel 10,4 millió dollárt tett ki , az utóbbi öt negyedévben rendre pozitív volt a cég működésből származó cash-flow-ja.

A Red Hat az eredményekkel együtt jelentette be, hogy a második pénzügyi negyedévben 2300 új Red Hat Enterprise Linux előfizetéshez jutottak, ezzel immár körülbelül 26 ezer Red Hat Enterprise Linux előfizetője van a vállalatnak. Az előfizetésekből származó bevételek 78 százalékkal 18,5 millió dollárra emelkedtek, a szolgáltatás-forgalom viszont 10,8 millió dollárról 10,3 millió dollárra csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Bár a Red Hat szoftverei főként x86-alapú szervereken futnak, a cég Red Hat Enterprise Linux 3 operációs rendszerét IBM mainframe-eken és Intel Itanium processzoros számítógépeken is lehet használni. Matthew Szulik, a cég elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a Red hat Enterprise Linux 3 megjelenése október elején várható.

A vállalat a tőzsdezárás után jelentette be negyedéves eredményeit. A tőzsdei nap végére a részvényárfolyam 10 centtel (1,2 százalékkal) 8,40 dollárra esett vissza, de a tőzsdezárás utáni kereskedelemben 70 centtel (8,33 százalékkal) 9,10 dollárra emelkedett. Az utóbbi egy évben a részvényárfolyam 3,46-9,25 dollár között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.