Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Silicon Image mégsem pereli be a DVI technológiát jogtalanul implementáló tajvani IC-gyártókat

Ady Krisztián, 2003. szeptember 22. 12:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[DigiTimes] Az angol Silicon Image semmilyen jogi lépésre nem készült a tajvani IC-gyártó vállalatok ellen, melyek a digital visual interface (DVI) technológiát alkalmazzák, közölte a vállalat elnöke, Steve Tirado. Ugyanakkor a Silicon Image erősíti együttműködését a tajvani vállalatokkal újabb licencszerződéseken keresztül, melyek a DVI és HDMI (high-definition multimedia interface) technológiák piaci részesedésének növelését szolgálják, tette hozzá.

[DigiTimes] Az angol Silicon Image semmilyen jogi lépésre nem készült a tajvani IC-gyártó vállalatok ellen, melyek a "digital visual interface" (DVI) technológiát alkalmazzák, közölte a vállalat elnöke, Steve Tirado. Ugyanakkor a Silicon Image erősíti együttműködését a tajvani vállalatokkal újabb licencszerződéseken keresztül, melyek a DVI és HDMI (high-definition multimedia interface) technológiák piaci részesedésének növelését szolgálják, tette hozzá.

A Silicon Image elnöke a tajvani, Tajpejben székelő iroda korábban elhangzott nyilatkozataira regált, melyben azt közölték, hogy a Silicon Image jogi lépéseket fontolgat azon IC-gyártó vállalatok ellen, melyek DVI technológiát támogató chipeket gyártanak, de nem rendelkeznek DVI-licenccel. A tajvani iroda 6-12 hónap "türelmi időt" biztosított ezeknek a gyártóknak.

A Silicon Image jelenleg három tajvani IC-fejlesztő és gyártó cégnek licencelte a DVI technológiát, a Novatek Microelectronics, a Sunplus Technology és a Weltrend Semiconductor rendelkezik a megfelelő jogosultságokkal. A SI már felvette a kapcsolatot a MediaTekkel és a Realtek Semiconductorral is a HDMI technológia licencelésével kapcsolatban.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.