Szerző: Barna József

2003. szeptember 18. 10:31

Új közép-kelet-európai vezető az IBM Üzleti Tanácsadás üzletágában

Gögge Péter
Gögge Péter
[Mmd] Az IBM júliusi hatállyal Gögge Pétert nevezte ki a Kormányzati Szektor vezetőjének az IBM Üzleti Tanácsadás üzletágában a közép-kelet-európai régióban. Feladata a régió országaiban az állami és közigazgatási szférával való kapcsolatok erősítése, informatikai megoldások kidolgozása a szektor aktuális igényei számára -- úgymint közigazgatási reform, költségvetés hatékony kezelése, e-government megoldások, EU-csatlakozással kapcsolatos feladatok --, valamint a különböző országokban a kitűzött célokat megvalósítani tudó helyi szakértőcsapat felépítése.

Gögge Péter (43) 1990 óta dolgozik az IBM-nél, ez idő alatt széles körű tapasztalatokat szerzett mind az üzleti, mind a kormányzati ügyfelek körében. IBM-es pályafutását értékesítési képviselőként kezdte kormányzati ügyfelek, illetve állami nagyvállalatok körében. 1995-ben nevezték ki az IBM közép-európai régiójának UNIX rendszerekért felelős értékesítési vezetőjévé, ahol feladatai közé tartozott az értékesítési csapat kiépítése és tevékenységének koordinálása kilenc országra kiterjedően. 1997 végén tért vissza Ausztriából Magyarországra, ahol a hálózati számítástechnika részleg vezetője volt, illetve a kormányzati szektorban is tevékenykedett. Ebben az időszakban az 1998-as választások, valamint az 1997-es népszavazás során az informatikai projekt menedzsere volt.

2000 augusztusától a cég legdinamikusabban fejlődő, stratégiai fontosságú üzletágának, az IBM Global Servicesnek az igazgatói posztját látta el. Ennek során a többszáz fős szervezeti egység vezetőjeként az üzletág tevékenységének koordinációjáért volt felelős, beleértve a stratégiai tervezést és a szolgáltatási megoldások értékesítését az informatikai infrastruktúra, erőforrás-kihelyezés, alkalmazásfejlesztés, rendszerintegráció és oktatási szolgáltatások területén.

Gögge Péter német állampolgár, tanulmányait Németországban végezte.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról