Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 16. 14:21

Lemondott a Hewlett-Packard nagyszámítógépes üzletágának vezetője

Howard Elias
Howard Elias
[WSJ] A HP hétfőn bejelentette, hogy lemondott posztjáról Howard Elias, a cég Enterprise Systems Group üzletágáért felelős igazgatója. Az utóbbi hónapokban több vezető távozott ettől az üzletágtól.

A cég szóvivője közölte, hogy Elias más területen szeretné kipróbálni magát. Elias elmondta, hogy önként távozik a vállalattól azért, hogy más állást töltsön be. A HP azt is bejelentette, hogy egyelőre nem neveznek ki új vezetőt Elias posztjára, a meglévő vezetők fogják elvégezni a távozó szakember tervezési és stratégiai feladatait.

A cég augusztusban tette közzé harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit, az üzletág működési vesztesége 70 millió dollárra növekedett az előző negyedéves 7 millió dolláros veszteséghez képest, a forgalom pedig 4 százalékkal csökkent. A veszteség azért is fájó a HP számára, mert a Compaq tavalyi akvizíciójának egyik kulcsfontosságú eleme volt a nagyszámítógépes és tárolási üzletág.

Elias kilenc évig dolgozott a Compaqnál és a Hewlett-Packardnál. A májusi átszervezés előtt a HP tárolási részlegének vezetője volt, míg a Compaqnál a nagyszámítógépes üzletág igazgatója.

A Hewlett-Packard megerősítette továbbá, hogy lemondott posztjáról Hugh Jenkins is, a cég Intel szerver üzletágának marketing alelnöke. A cég szóvivője elmondta, hogy Jenkins is más irányú elfoglaltságai miatt távozik, utódját egyelőre nem nevezték ki.

Az utóbbi két hónapban több ex-Compaqos vezető távozott a HP nagyszámítógépes üzletágától. Roger Archibald, a NAS-terület korábbi alelnöke augusztusban hagyta ott a vállalatot, míg Mark Sorenson, a tárolási szoftverekért felelős alelnök júliusban lépett ki és a nagy rivális EMC-hez igazolt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról