:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 16. 14:21

Lemondott a Hewlett-Packard nagyszámítógépes üzletágának vezetője

Howard Elias
Howard Elias
[WSJ] A HP hétfőn bejelentette, hogy lemondott posztjáról Howard Elias, a cég Enterprise Systems Group üzletágáért felelős igazgatója. Az utóbbi hónapokban több vezető távozott ettől az üzletágtól.

A cég szóvivője közölte, hogy Elias más területen szeretné kipróbálni magát. Elias elmondta, hogy önként távozik a vállalattól azért, hogy más állást töltsön be. A HP azt is bejelentette, hogy egyelőre nem neveznek ki új vezetőt Elias posztjára, a meglévő vezetők fogják elvégezni a távozó szakember tervezési és stratégiai feladatait.

A cég augusztusban tette közzé harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit, az üzletág működési vesztesége 70 millió dollárra növekedett az előző negyedéves 7 millió dolláros veszteséghez képest, a forgalom pedig 4 százalékkal csökkent. A veszteség azért is fájó a HP számára, mert a Compaq tavalyi akvizíciójának egyik kulcsfontosságú eleme volt a nagyszámítógépes és tárolási üzletág.

Elias kilenc évig dolgozott a Compaqnál és a Hewlett-Packardnál. A májusi átszervezés előtt a HP tárolási részlegének vezetője volt, míg a Compaqnál a nagyszámítógépes üzletág igazgatója.

A Hewlett-Packard megerősítette továbbá, hogy lemondott posztjáról Hugh Jenkins is, a cég Intel szerver üzletágának marketing alelnöke. A cég szóvivője elmondta, hogy Jenkins is más irányú elfoglaltságai miatt távozik, utódját egyelőre nem nevezték ki.

Az utóbbi két hónapban több ex-Compaqos vezető távozott a HP nagyszámítógépes üzletágától. Roger Archibald, a NAS-terület korábbi alelnöke augusztusban hagyta ott a vállalatot, míg Mark Sorenson, a tárolási szoftverekért felelős alelnök júliusban lépett ki és a nagy rivális EMC-hez igazolt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.