:

Szerző: Ady Krisztián

2003. szeptember 15. 15:05

Három hónappal korábban kezdi meg a sorozatgyártást a HannStar ötödik generációs LCD-gyára

[DigiTimes] A tajvani HannStar Display bejelentette, hogy még ebben a hónapban megindul a sorozatgyártás a vállalat ötödik generációs LCD-gyártósorain, három hónappal korábban, mint azt eredetileg tervezték. Az új gyártósorokon főként 23-os, LCD-televíziókba szánt LCD-panelek fognak készülni.

[DigiTimes] A tajvani HannStar Display bejelentette, hogy még ebben a hónapban megindul a sorozatgyártás a vállalat ötödik generációs LCD-gyártósorain, három hónappal korábban, mint azt eredetileg tervezték. Az új gyártósorokon főként 23"-os, LCD-televíziókba szánt LCD-panelek fognak készülni.

A gyártókapacitás októberben válik elérhetővé a vállalat partnerei számára. Az új gyártósorok októberben 2000 darab üvegszubsztrátumot, lCD-alapanyagot készítenek majd el, melyek egyenként 8 darab 23"-os LCD-panelt rejtenek magunkban. Az ötödik generációs gyártósor gyártókapacitása havi 30000 darab lesz a jövő év első negyedévében, melyet folyamatosan emelni szándékoznak havi 75000 darabra a harmadik negyedévre.

Az üvegszubsztrátumok 80 százalékából 23-, 28- és 32"-os LCD-panelek készülnek majd az LCD-televíziók gyártói számára, míg a fennmaradt 20 százalékból 17"-os és 19"-os panelek készülnek LCD-monitorok, valamint 15,4"-os és 17"-os panelek a notebookok kijelzőjeként.

A HannStar alelnöke, David Joe szerint 2004-ben 10 millió darabos kereslet várható a 15"-osnál nagyobb képátlóval rendelkező LCD-televíziók piacán az idén becsült 4 millió darabhoz képest. Az LCD-televíziók ára ugyanakkor akár 30 százalékkal is mérséklődhet jövőre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.