:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 15. 14:28

A Wi-Fi népszerű az otthoni felhasználók körében

[CNET] Az IDC piackutató vállalat legfrissebb tanulmánya szerint az USA-ban többen használják a Wi-Fi vezeték nélküli technológiát otthon, mint a vállalatoknál és a nyilvános helyeken.

[CNET] Az IDC piackutató vállalat legfrissebb tanulmánya szerint az USA-ban többen használják a Wi-Fi vezeték nélküli technológiát otthon, mint a vállalatoknál és a nyilvános helyeken.

Egy 2500 hordozható PC-felhasználóra kiterjedő felmérés alapján az IDC arra az eredményre jutott, hogy a Wi-Fi technológiát használók 34 százaléka otthon csatlakozik vezeték nélküli hálózatra, míg a vállalati felhasználók aránya csak 27 százalék.

"A szűkös gazdasági körülmények között sok vállalatnál alacsony prioritást kap a vezeték nélküli LAN (WLAN, wireless WAN), ugyanakkor az egyre csökkenő árak miatt jelentősen nőtt a kereslet az otthoni felhasználók részéről" -- mondta Randy Giusto, az IDC alelnöke.

Az elérhető árú vezeték nélküli eszközök és az olcsó otthoni wireless összeköttetések rendelkezésre állása és a "hot spotok" (olyan nyilvános helyek, ahol vezeték nélküli hozzáférést nyújtanak a felhasználóknak) gyarapodása elősegíti azt, hogy a vezeték nélküli eszközök különösen az otthoni felhasználók körében terjednek.

A WLAN hálózatok szinte mindenütt rohamosan terjednek: az otthonokban, a vállalatoknál és az olyan nyilvános helyeken, mint a Starbucks kávézókban vagy a reptéri várótermekben. A hálózatüzemeltetők a várakozások szerint több mint 55 ezer új hot spotot állítanak fel az USA-ban a következő öt évben. Az IDC szerint 2002 végén még csak 4200 ilyen helyszín volt a "nagy vízen túl".

A piackutató cég szerint ahogy a mobil alkalmazottak egyre jobban hozzászoknak az elektronikus kommunikációhoz, a termelékenység növekedése és más potenciális előnyök rákényszerítik a vállalatokat arra, hogy vezeték nélküli hálózatokat hozzanak létre. Ugyanakkor az otthoni termékek iránti kereslet tovább emelkedik, mivel a fogyasztók egyre jobban hozzászoknak az otthoni WLAN hálózatokhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.