:

Szerző: Barna József

2003. szeptember 11. 08:48

Az Adobe eredményei felülmúlták a várakozásokat

Bruce Chizen
Bruce Chizen
[WSJ] Az Adobe Systems tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. Az új termékek bevezetésének köszönhetően az egyebek mellett a Photoshop és Acrobat szoftvereiről ismert vállalat forgalma éves szinten 12 százalékkal emelkedett, míg nyeresége felülmúlta az elemzők várakozásait.

Az augusztus 29-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Adobe 319,1 millió dolláros árbevételt ért el, ami 12 százalékkal több, mint a tavalyi év bázisidőszakának 284,9 millió dolláros forgalma. A vállalat nyeresége 64,5 millió dollárra, részvényenként 27 centre rúgott, míg egy évvel ezelőtt 47,2 millió dollár, részvényenként 19 cent volt. Az egyszeri költségeket nem számolva a nyereség 66,3 millió dollár, részvényenként 28 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 311,3 millió dollár árbevétel mellett 25 centes részvényenkénti profitot jeleztek előre.

Az eredmények az Adobe saját prognózisát is felülmúlták. A vállalat júniusban az európai és ázsiai piacokon várható szezonális nyári keresletcsökkenésre hivatkozva csupán 300-315 millió dollár közötti árbevételt és 22-25 centes részvényenkénti profitot jelzett előre. Bruce Chizen elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a kimagasló eredmények az újonnan bevezetett Acrobat termékcsalád sikerének tudhatók be. Azonban, figyelmeztetett, az Egyesült Államokban és Európában semmi jele a piac általános fellendülésének.

A jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévre az Adobe 330 és 350 millió dollár közötti forgalom mellett 30-32 centes részvényenkénti nyereséget vár. Az elemzők korábban borúlátóbb előrejelzéseket tettek közzé: várakozásaik szerint az árbevétel 332,5 millió dollár, míg a nyereség részvényenként 29 cent körül alakul. Amint Chizen elmondta, cége szeptember 29-én izgalmas új termékeket dob piacra, részleteket ezekkel kapcsolatban azonban nem árult e.

Az Adobe tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 4,31 százalékkal 36,39 dollárra csökkent, majd tőzsdezárás után a napi trend ellenpontozásaként ismét az előző napi záróérték fölé, 38,27 dollárra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.