Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 10. 13:41

Larry Ellison kitart a PeopleSoft felvásárlása mellett

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
[CNET] Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója továbbra is eltökélt a PeopleSoft felvásárlása mellett. Az OracleWorld rendezvényen tartott beszédében Ellison azonban nem adott egyértelmű választ arra nézve, hogy a vállalata megemeli-e a PeopleSoft részvényeire tett 19,50 dolláros készpénzes ajánlatát.

"Továbbra is eltökéltek vagyunk a felvásárlás mellett és türelmesen várunk" -- mondta Ellison arra utalva, hogy az ellenséges felvásárlás ajánlatát akár többször is meghosszabbíthatja a cég. A PeopleSoft részvényeire tett 19,50 dolláros ajánlat jelenleg október 17-ig érvényes, azonban az Oracle korábban már négyszer meghosszabbította a határidőt. A szövetségi hatóságok eközben még mindig vizsgálják a cégek összeolvadásának hatását az iparágban kialakult versenyhelyzetre.

A PeopleSoft részvényeire tett készpénzes ajánlat elemzők szerint az utóbbi időben egyre kevésbé vonzó, hiszen a vállalat papírjainak árfolyama az elmúlt hetekben egyre emelkedett és tegnap este 18,82 dolláron zárt. A fellendülés hátterében a J.D. Edwards sikeres bekebelezése áll. Szakértők szerint a jelenlegi árfolyam mellett már nem annyira vonzó az Oracle 19,50 dolláros ajánlata.

Ellison nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy az Oracle meg kívánja-e emelni a készpénzes ajánlatot. "Ki tudja?" -- mondta az Oracle elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy "szeretünk árleszállításon vásárolni." Elemzők szerint a jelenleg 7,25 milliárd dollárra becsült ajánlat további emelése már az Oracle részvényeseiben is visszatetszést kelthet.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról