HWSW

Megújult a Microsoft Office internetes tudásbázisa

A Microsoft tegnap indította el Office Online weboldalát, amely a népszerű irodai programcsomag felhasználóinak nyújt segítséget az alkalmazások testreszabásához. Az angol nyelvű honlap -- mely az októberben megjelenő Office 2003-ból közvetlenül is elérhető lesz -- a korábbi Office Tools on the Web oldalt váltja le.

A Microsoft tegnap indította el Office Online [1] weboldalát, amely a népszerű irodai programcsomag felhasználóinak nyújt segítséget az alkalmazások testreszabásához. Az angol nyelvű honlap -- mely az októberben megjelenő Office 2003-ból közvetlenül is elérhető lesz -- a korábbi Office Tools on the Web oldalt váltja le.

A honlapról a felhasználók az elmaradhatatlan frissítések mellett egy folyamatosan bővülő adatbázisból template-eket, clip art képeket, video- és audiofájlokat tölthetnek le, valamint segítséget kaphatnak éppen aktuális feladataik megoldásához. Az Office 2003 alkalmazásaiból közvetlenül elérhető lesz a weboldal, míg a régebbi csomagokat használók böngészőjük segítségével tallózhatnak a napi rendszerességgel frissített anyagban. Az Office Marketplace pedig a Microsoft partnerei által a programcsomaghoz fejlesztett alkalmazásokat mutatja be.

Chris Linnett, az Office Online igazgatója elmondta, hogy a felhasználói igényeknek megfelelően folyamatosan bővítik az oldal tartalmát. Jelenleg több mint 100 ember dolgozik a tartalom fejlesztésén, tette hozzá.

A korábbi Office-honlap, a Tools on the Web havonta 25 millió látogatót vonzott és több mint félmilliárd találatot kapott. A megújult weboldaltól a látogatottság meredek növekedését várja a vállalat. A cég közleménye szerint jelenleg 400 milliónál is több Office-felhasználó van világszerte.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://office.microsoft.com/home/
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/22769/megujult-a-microsoft-office-internetes-tudasbazisa.html
Író: Barna József ()
Dátum: 2003. szeptember 09. 18:44
Rovat: web