:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 4. 10:19

A Goldman Sachs felemelte az amerikai hardverszektor besorolását

A Goldman Sachs óvatos-ról semleges-re emelte az amerikai hardvergyártók besorolását, hivatkozva arra, hogy a lomha nyári hónapok véget értek és a vállalatok immár az év legerősebb hat hónapjának kellős közepén vannak.

A Goldman Sachs "óvatos"-ról "semleges"-re emelte az amerikai hardvergyártók besorolását, hivatkozva arra, hogy a lomha nyári hónapok véget értek és a vállalatok immár az év legerősebb hat hónapjának kellős közepén vannak.

Laura Conigliaro, a Goldman egyik legbefolyásosabb elemzője arra az eredményre jutott, hogy a végső piacokon a körülmények javulnak, ami oda vezethet, hogy sok technológiai vállalat eléri vagy akár meg is haladja a negyedik negyedéves várakozásokat.

Bár a szakértők szerint a technológiai részvények várva várt év végi erősödése lassabban fog beindulni az idén, mint az utóbbi két évben, általános az a vélekedés miszerint az alacsony negyedik negyedéves előrejelzéseket nem lesz nehéz túlszárnyalni, ez pedig a részvényárfolyamok erősödéséhez vezethet.

A Goldman elemzői szerint a vállalatok 2004-es technológiai kiadásaival kapcsolatban nagyobb az esély az emelkedésre, mint a csökkenésre. A szakértők úgy vélik, hogy az IT-kiadások fellendülése mögött elsősorban a pénzügyi szolgáltató szektor áll majd, de jelentős lesz a hírközlési és a gyáripar szerepe is.

A Goldman optimizmusának eredményeként az elemzők felemelték több hardvergyártó vállalat besorolását: a Dell és a Seagate Technology besorolása egyaránt "[a várakozásokat] felülmúl"-ra emelkedett "[a várakozásoknak] megfelelő"-ről, míg az IBM részvénybesorolása továbbra is "[a várakozásokat] felülmúl" maradt. A Goldman megjegyezte, hogy a Dell és a Seagate azért került a lista élére, mert jók a növekedési kilátások és az értékelések.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.