:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 3. 08:10

Újabb IT-szolgáltatási megállapodásokat kötött az IBM

[CNET] A Nagy Kék közölte, hogy összesen mintegy 260 millió dollár értékű IT-szolgáltatási szerződést kötött a repülőgépgyártó Boeinggel és a dél-koreai Amore Pacific kozmetikai vállalattal.

[CNET] A Nagy Kék közölte, hogy összesen mintegy 260 millió dollár értékű IT-szolgáltatási szerződést kötött a repülőgépgyártó Boeinggel és a dél-koreai Amore Pacific kozmetikai vállalattal.

Az IBM három évre szóló szerződést kötött a Boeinggel a vállalatóriás hangkommunikációs hálózatának kezelésével kapcsolatban. A megállapodást annak lejártakor várthatóan meg fogják hosszabbítani a felek, vélik az elemzők. A világ legnagyobb IT-szolgáltató vállalata által 160 millió dolláros nagyságúnak becsült szolgáltatási ügylet kiterjed a Boeing körülbelül 150 ezer felhasználós hálózatára.

A Nagy Kék egyúttal azt is bejelentette, hogy tíz éves szerződést kötött a dél-koreai Amore Pacific kozmetikai céggel, ennek keretében az IBM fogja működtetni az Amore Pacific IT-infrastruktúráját. Az IBM szerint a szerződés értéke mintegy 100 millió dollár.

Az utóbbi időkben jelentős sikereket ért el az IBM az IT-szolgáltatások terén: júliusban 1,1 milliárd dollár értékű, tíz évre szóló outsourcing megállapodást kötött az ABB-vel, a svájci központú mérnöki és technológiai multinacionális csoporttal, augusztusban pedig hét éves, a szakértők által 4-500 millió dollárra becsült értékű IT tevékenység-kihelyezési szerződést kötöttek a Diageo italgyártó vállalattal.

A múlt héten a Procter & Gamble jelentette be, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytatnak az IBM-mel egy több éves megállapodást illetően, amely az alkalmazottaknak nyújtott szolgáltatásokra terjed ki.

A Nagy Kék tavaly jelentősen megerősítette szolgáltatási üzletágát, amikor a cég megvette a PricewaterhouseCoopers tanácsadói részlegét. Az IBM nemrég közölte, hogy az akvizíció végleges ára a korábban közölt 3,5 milliárd dollár helyett mintegy 3,9 milliárd dollár volt. A magasabb ár részben annak volt az eredménye, hogy felülvizsgálták az IBM-nek átadott eszközök értékét.

Az IT-szolgáltatási piacon az IBM fő vetélytársa az Electronic Data Systems (EDS), a Hewlett-Packard, az Accenture és az Affiliated Computer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.