:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 2. 11:23

2003 első negyedévében az Oki javította pozícióját a digitális színes nyomtatók piacán

[Mmd] Az Oki a hatodikról a negyedik helyre lépett elő a professzionális színes nyomtatók piacán. Ez az eredmény elsősorban a vállalat újonnan bevezetett színes nyomtatóinak köszönhető: az ágazatban az

[Mmd] Az Oki a hatodikról a negyedik helyre lépett elő a professzionális színes nyomtatók piacán. Ez az eredmény elsősorban a vállalat újonnan bevezetett színes nyomtatóinak köszönhető: az ágazatban az Oki rendelkezik az egyik legszélesebb kínálattal professzionális színes nyomtatókból.

A színes üzletág összességében 25 százalékát teszi ki az Oki negyedéves európai árbevételének. Az elmúlt évben a vállalatnak 78 százalékkal sikerült felfuttatnia ezen a területen elért értékesítési volumenét. Az Oki várakozásai szerint ez év végére 50 százalékra emelkedik majd a színes üzletág részaránya a színes nyomtatók piacának gyors növekedéséből és az Oki ügyfélkörének bővüléséből eredően.

Az Oki professzionális színes nyomtatópiacon regisztrált előretörése a vállalat újításainak, nemrég bevezetett új generációs C7000 és C9000 sorozatainak, valamint a tavaly novemberben útjára bocsátott C5000 sorozat óriási sikerének köszönhető. A C5000 sorozat kifejlesztésekor a kis- és középvállalkozások speciális szükségleteit tartották szem előtt. A C5000-es nyomtatók korábban kielégítetlen felhasználói igényekre kínálnak megoldást a KKV-piacon. Első ízben biztosítanak profi teljesítményszintű és sebességű színes nyomtatást a kis- és középvállalkozások számára is megfizethető áron.

Ráadásul az Oki a házon belüli színes nyomtatás előnyeit is ügyfelei rendelkezésére bocsátja. Digitális színes nyomtatóinak portfóliója a kis- és a nagyvállalatok számára egyaránt lehetővé teszi a korábban külső szolgáltatókhoz kihelyezett nyomtatási feladatok helyben történő elvégzését. Ilyen feladat például a fejléces papírok, a névjegykártyák, az eladáshelyi (PoS) és a direct mail anyagok nyomtatása. Így a vállalatok időt és pénzt takaríthatnak meg, és ki tudják elégíteni a költséghatékonyabb, jobb minőségű színes nyomtatás iránt megnyilvánuló igényt.

"Az első C7000-es nyomtatók 2000-es bevezetése óta több versenytársunk is megjelent egymenetes festékfelhordást és LED-technológiát alkalmazó printerekkel. A LED- és a singlepass-technológia úttörőiként ma is az egyre bővülő piac élvonalában foglalunk helyet. E technológiákra épülő legújabb professzionális színes nyomtatóink több piacon elsöprő sikert arattak" -- jelentette ki Terry Kawashima, az Oki Europe Ltd. marketingért felelős alelnöke.

A cég rendkívül sikeres volt Norvégiában, ahol az IDC felmérése szerint első helyen végzett. A cég Spanyolországban, Svédországban és Görögországban második helyet szerzett, míg a többi országban a harmadik illetve a negyedik helyre sorolták. Ha a számokat lebontjuk a színes nyomtatási piac Oki által is lefedett szeletére (10 oldal/perc feletti sebességű nyomtatók), az Oki a második helyet tudhatja magáénak Európában. Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban és Görögországban vezet, a többi 12 államban pedig -- Franciaországot, Németországot és az Egyesült Királyságot is beleértve -- a második helyen áll.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.