Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 1. 10:01

A PeopleSoft felvásárolta a J.D. Edwards fennmaradó részvényeit

Craig Conway
Craig Conway
A PeopleSoft pénteken bejelentette, hogy felvásárolta a J.D. Edwards fennmaradó részvényeit is. Az összeolvadás után létrejött cég az üzleti szoftverek piacán megelőzte az Oracle-t és az SAP mögött a második helyet foglalja el.

"Az elmúlt hónap során rendkívül gyorsan haladt előre a cégek integrációja" -- mondta Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója. "Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a kombináció megnövelt értéket jelent a részvényeseink számára."

Amint az ismert, a PeopleSoft és a J.D. Edwards június 5-én jelentették be egyesülési szándékukat. Szerkezetileg a J.D. Edwards a PeopleSoft száz százalékos leányvállalataként fog működni, de a szervezeteket integrálni fogják. A cégvezetők szerint az értékesítési részlegek integrálására is számítani lehet.

Az egyesülés révén létrejövő vállalat éves forgalma 2,8 milliárd dollár, az alkalmazottak száma 13 ezer, az ügyfeleké 150 országban 11 ezer lesz. A PeopleSoft eddig főként a humán erőforrásokkal kapcsolatos szoftverekre összpontosított, főként a nagyvállalati szférában, míg a J.D. Edwards a termelésintegrációs alkalmazásokra specializálódott.

A két vállalat egyesülését némileg megzavarta az Oracle 5,1 milliárd dolláros ajánlata, amelyet a PeopleSoftra tett. Az Oracle később 6,3 milliárd dollárra emelte ajánlatát és vezetői többször is hangsúlyozták, hogy a cég elkötelezett a PeopleSoft felvásárlása mellett. Az ügylet lehetséges következményeit egyelőre vizsgálják az amerikai szövetségi hatóságok.

Craig Conway egy múlt heti interjúban elmondta, hogy az Oracle terve zátonyra futott és a PeopleSoft vezetőit már nem is foglalkoztatja az ellenséges felvásárlás lehetősége. Az Oracle eközben nyomatékosította, hogy mindenképp meg akarja vásárolni a PeopleSoftot, még akkor is, ha hónapokat vagy éveket kell várnia a lehetőségre.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról