Szerző: roberto

2003. augusztus 6. 10:50

A Red Hat kontra SCO per fogadtatása

A hírt, miszerint a Red Hat beperli az SCO Groupot, az SCO is csak közvetve tudta meg, de a cég még aznap válaszolt a Red Hat kihívására, és az ügy kapcsán kiadott sajtóközleményében megerősíti, hogy az SCO tulajdonában lévő Unix System V forráskód bekerült a Linux 2.4-es és a készülő 2.6-os kernelbe (megjegyzés: a perek nem a forráskódról szólnak). A cég továbbá visszautasítja, hogy félelemmel, bizonytalansággal és kétellyel (FUD) operálna, sokkal inkább arról van szó -- állítja az SCO --, hogy felhívják a felhasználók figyelmét a lehetséges problémákra, oktatják őket. Darl C. McBride, az SCO elnök vezérigazgatója a Red Hat által indított eljárásra adott lehetséges válaszok közt említi a szerzői joggal és összeesküvéssel kapcsolatos viszontpereket.

A hírt, miszerint a Red Hat beperli az SCO Groupot, az SCO is csak közvetve tudta meg, de a cég még aznap válaszolt a Red Hat kihívására, és az ügy kapcsán kiadott sajtóközleményében megerősíti, hogy az SCO tulajdonában lévő Unix System V forráskód bekerült a Linux 2.4-es és a készülő 2.6-os kernelbe (megjegyzés: a perek nem a forráskódról szólnak). A cég továbbá visszautasítja, hogy félelemmel, bizonytalansággal és kétellyel (FUD) operálna, sokkal inkább arról van szó -- állítja az SCO --, hogy felhívják a felhasználók figyelmét a lehetséges problémákra, oktatják őket. Darl C. McBride, az SCO elnök vezérigazgatója a Red Hat által indított eljárásra adott lehetséges válaszok közt említi a "szerzői joggal és összeesküvéssel kapcsolatos viszontpereket".

A Red Hat mögötti második legnagyobb Linux-disztribútor, a SuSE egy tegnap kiadott rövid közleményben teljes támogatásáról biztosítja a Red Hatet, és úgy véli, hogy az SCO célja a Linux további terjedésének lassítása lehet. "Üdvözöljük az SCO Group retorikájának [...] megfékezésére irányuló törekvéseiket, és megvizsgáljuk, hogy milyen lépéseket tehetünk, hogy támogassuk a Red Hat törekvéseit" -- áll a közleményben. Az eset azért is érdekes, mert az SCO Group és a SuSE a UnitedLinux csoport tagja, a csoport legerősebb cége pedig kétségtelenül a SuSE. Hivatalosan ugyan még nem történt meg a két cég közt a szakítás, de az SCO már hónapokkal ezelőtt leállította saját Linux rendszereinek szállítását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról