Szerző: roberto

2003. augusztus 3. 19:25

A Linuxhoz vezető út is Windowszal van kikövezve?

A NewsForge nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó portálon

A NewsForge nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó portálon tegnap megjelent írás szerint a nyílt forráskódú, Windows alatt is mindenféle kockázat nélkül kipróbálható alkalmazásokon múlhat, hogy mennyien hajlandók később kipróbálni a szabad operációs rendszert, avagy (némi inverzióval) a Linuxhoz vezető út is Windowszal van kikövezve.

A Linux helyzete az áruházban című cikkében James Hutton, aki maga is egy elektronikai áruházban dolgozik, a a linuxos konfigurációk helyzetével foglalkozik, leírja, hogy az elmúlt nyolc hónapban közepes eredménnyel forgalmaztak olcsó linuxos számítógépeket. A szerző szerint a szabad szoftverek világát működtető alapelvek, a forráskód nyíltsága, a szabad hozzáférés egyszerűen túl sok az olyan átlagos vásárlónak, aki előtte még semmit sem hallott a Linuxról, és így harminc másodperc alatt nem is érti meg a koncepciót.

Hutton ugyanakkor kedvező visszajelzésekről számol be a Windows alatt tét nélkül kipróbálható, a hardverhez adott meghajtókat tartalmazó CD-re felmásolt OpenOffice irodai programcsomaggal kapcsolatban. A vásárlóknak általában tetszik az OpenOffice, így sokan közülük nem is veszik meg a Microsoft Office csomagot, és még így is megspórolnak több száz dollárt, ráadásul azt az áruházat is megjegyzik maguknak, ahol ilyen jó boltot csináltak. Az eredeti szöveg a newsforge.com-on olvasható.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.