Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 1. 10:24

Olcsó PC-t dobott piacra a Gateway

A Gateway tegnap új PC-t dobott piacra. Az alsó árkategóriás Gateway 310 érdekessége, hogy a vásárlók nem alakíthatják egyéni igényeikhez, a vevők három előre összeállított konfiguráció közül választhatnak. A 310-et nem a Gateway gyártja, hanem külső beszállító, ami eltér a vállalat által eddig alkalmazott gyakorlattól, azonban a cég szerint csak így lehet alacsonyan tartani a költségeket és az árat.

A Gateway tegnap új PC-t dobott piacra. Az alsó árkategóriás "Gateway 310" érdekessége, hogy a vásárlók nem alakíthatják egyéni igényeikhez, a vevők három előre összeállított konfiguráció közül választhatnak. A 310-et nem a Gateway gyártja, hanem külső beszállító, ami eltér a vállalat által eddig alkalmazott gyakorlattól, azonban a cég szerint csak így lehet alacsonyan tartani a költségeket és az árat.

A Gateway 310SE jelenleg a legolcsóbb konfiguráció a vállalat kínálatában. A 2,2 GHz-es Celeron processzort, 128 Mbyte memóriát, 40 Gbyte-os merevlemezt és CD-ROM meghajtót tartalmazó számítógép 399 dollárba kerül, ebben a Microsoft Works szoftvercsomag és 90 nap garancia is benne foglaltatik. A garanciális idő kiterjesztéséért azonban felárat kell fizetni.

A 2,4 GHz-es processzort, 256 Mbyte memóriát és DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtót tartalmazó Gateway 310S számítógép 599 dollárba kerül, azonban ezért az árért egy 17 hüvelykes monitort is kap a vevő. A 310-es sorozat csúcsmodellje, a 310X már 2,4 GHz-es Pentium 4 processzorral készül és CD-RW meghajtót és DVD-ROM meghajtót is tartalmaz.

A Gateway olcsó számíógépei augusztus második hetében lesznek elérhetők a vállalat kiskereskedelmi boltjaiban, valamint a legnagyobb elektronikai áruházakban, többek között a Best Buy üzletekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról