Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 24. 10:34

Jelentősen csökkenő nyereségről számolt be a Sony

A japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat, a Sony ma tette közzé júniusban véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit.

A japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat, a Sony ma tette közzé júniusban véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit.

A cég nettó profitja a tavalyi első negyedévhez képest 98 százalékkal 1,12 milliárd jenre (9,43 millió dollárra) esett vissza. A forgalom 6,9 százalékkal 1,6 billió jenre csökkent. A Sony üzemi eredménye 67,9 százalékkal 16,67 milliárd jenre csökkent, amely felülmúlta az elemzők átlagosan 13,2 milliárd jenes előrejelzését.

A Sony bejelentette, hogy az első pénzügyi negyedévében az elektronikai részleg üzemi eredménye 73,9 százalékkal 12,8 milliárd jenre csökkent, ugyanis a televíziók és hi-fi berendezések iránti kereslet rendkívül gyengén alakult.

A videojátékokkal és a PlayStayion konzolokkal foglalkozó részleg üzemi eredménye 31,6 százalékkal 1,76 milliárd jenre csökkent. A vállalat közölte, hogy az első pénzügyi negyedévben az értékesített PlayStation 2 konzolok száma tavalyhoz képest 42 százalékkal 2,65 millióra esett vissza.

A Sony közölte, hogy a gyenge negyedéves eredmények ellenére tartani tudja magát éves előrejelzéséhez. A vállalat az áprilisban kezdődött pénzügyi évre 7,4 billió jen forgalom mellett 130 milliárd jen üzemi eredményt és 50 milliárd jen nettó eredményt vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról