Szerző: Barna József

2003. július 18. 10:01

A várakozásoknak megfelelő eredményről számolt be a Transmeta

A Transmeta tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A Crusoe márkanevű energiatakarékos processzorairól ismert Santa Clara-i vállalat vesztesége éves szinten csökkent, míg a megelőző negyedévhez képest emelkedett.

A Transmeta tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A Crusoe márkanevű energiatakarékos processzorairól ismert Santa Clara-i vállalat vesztesége éves szinten csökkent, míg a megelőző negyedévhez képest emelkedett.

A június 27-én véget ért második pénzügyi negyedévben a Transmeta 5,1 millió dolláros árbevételt ért el, míg a tavalyi év bázisidőszakában a vállalat forgalma 7,5 millió dollárt tett ki. A veszteség 22 millió dollár, részvényenként 16 cent volt, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 35,6 millió dolláros, részvényenként 27 centes és az idei első negyedév 20,1 millió dolláros, részvényenként 15 centes veszteségével. Az egyszeri költségeket nem számolva a negyedéves nettó veszteség részvényenként 13 cent volt, ami megfelel a Thomson First Call által megkérdezett elemzők várakozásainak.

Matthew Perry, a Transmeta elnök-vezérigazgatója az eredmények bejelentése kapcsán kiemelte: "A második negyedévben az előrejelzéseinknek megfelelő árbevételt és nettó veszteséget értünk el, miközben a várakozásoknál nagyobb mértékben csökkentettük üzemi kiadásainkat és a javítottuk készpénz-gazdálkodásunkat." A vállalat három hónappal ezelőtt 5 millió dolláros árbevételt és az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint 16-17 centes részvényenkénti veszteséget prognosztizált.

Perry elmondta, hogy az Astro néven ismert TM8000 processzor a terveknek megfelelően a harmadik negyedévben kerül piacra. A második negyedév során a vállalat 1,1 GHz-es mintapéldányokat szállított le partnereinek, és a visszajelzések kedvezőek voltak. A vállalat várakozásai szerint az új processzort használó noteszgépek tervezése az ősszel kezdődhet meg, míg a modellek tömeges megjelenése a jövő év tavaszán esedékes.

A jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre a Transmeta a második negyedévben elérttel megegyező összegű árbevételt és az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint részvényenként 16-17 centes veszteséget vár. A vállalat tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 6,62 százalékkal 1,41 dollárra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról