:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. július 16. 11:05

Októbertől tovább bővül az ADSL optikai hálózatokon is: következik Angyalföld és Óbuda

Idén októbertől a fejlesztési ütemnek megfelelően már szörfözhetnek azok az óbudai és XIII. kerületi telefontulajdonosok, akik ADSL-igényét korábban azzal utasították el az internetszolgáltatók, hogy optikai távközlési hálózaton nem tudják nyújtani a népszerű szélessávú internetelérést.

[HWSW] Idén októbertől a fejlesztési ütemnek megfelelően már szörfözhetnek azok az óbudai és XIII. kerületi telefontulajdonosok, akik ADSL-igényét korábban azzal utasították el az internetszolgáltatók, hogy optikai távközlési hálózaton nem tudják nyújtani a népszerű szélessávú internetelérést.

Októbertől már internetezhet a fejlesztésben érintett optikai hálózatra kötött első ADSL-ügyfél -- ígéri A Matáv Műszaki Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője, Hegyi István. Mint az igazgató lapunknak elmondta: a lefedettség kiterjesztésével hozzávetőleg 1000 előfizető bekötésére lesz lehetőség az Óbudán és Angyalföldön, az év végéig pedig további 2000 előfizető számára lesz kapacitás a fővárosban.

Annak ellenére, hogy az optikai távközlési hálózatokon az ADSL technológia megvalósítása mintegy másfélszer nagyobb beruházást követel meg a Matávtól, sem a nagykereskedelmi ár, sem az előfizetők felé meghirdetett havidíj nem lesz több, mint a már ismert, rézvezetékes hálózaton nyújtott ADSL-hozzáférésé. Az ADSL -- bármilyen hálózaton is nyújtják -- mindenütt ugyanannyiba kerül majd -- mondta Hegyi.

Az optikai ADSL bevezetésekor a Matáv egy optikai elosztó vonzáskörzetében legalább 8 jelentkező esetén már megkezdi a műszaki fejlesztéseket. Mint Hegyi István lapunknak elmondta: ha már négyen jelentkeznek, érdemes fontolóra venni a fejlesztést, de nyolc jelentkező esetén bizonyos, hogy lehetőséget teremtenek az ADSL hozzáférésre.

A tervek szerint direkt marketinges módszerrel -- telefonon vagy e-mailben -- próbálja a Matáv leendő ügyfeleit megkeresni. A részletekről és az ADSL elérhetőségről lakcím, illetve telefonszám alapján a folyamatosan frissített Matáv ADSL szájton lehet olvasni, a www.adsl.matav.hu címen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.