Szerző: zsozso

2000. május 16. 12:01

Miért praktikus külső házas CD írót venni?

    Hello
    A PÁF-on asszem te irtad HP írókkal kapcsolatban:

    >Tapasztalatból tudom, hogy a vásárlók 90%-a software
    >nélküli írót vesz, és 95%-a nem fogadja meg az eladó
    >tanácsát, miszerint a külso ház fél
    >éven belül kifizetodik a sokkal kevesebb
    >elrontott lemez miatt.

    Ezt a külso ház / rontott CD-k kapcsolatát bovebben is kifejthetnéd...

    Udv
    Lloyd



Két alapvető különbség van:
  • a külső egység használaton kívül lekapcsolható, míg a belső együtt megy a többi eszközzel
  • a külső házban az író jobban szellőzik. Természetesen a különbség csak nagyobb volumenű irásnál mutatkozik, de mondjuk 100-200 lemez alatt nem éri meg írót venni, hiszen íratni olcsóbb.
  • Amennyiben több lemezt írunk közvetlenül egymás után, az írónak nincs ideje lehülni, tehát egyre melegebb lesz. Egy idő után törvényszerűen elszúrja a lemezt, pihentetni kell. Belső egység esetén ez beépítéstől függően (mennyire szellősen van berakva) 4-5 lemez után, külső egységnél az egyperces pihentetést betartva viszont sosem történik meg. Ráadásul az egyszer már 'megfőzött' egység egyre kiszámíthatatlanabb lesz, egyre többször hibázik. Mire eljutsz odáig, hogy majdnem minden lemezt elszúr --vagyis bizonyíthatóan hibás -- , addigra egy nagy halom 'frizbi' tetején csücsülsz. Ráadásul lehet, hogy már ki is csúsztál a garanciából.

    Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról