Szerző: zsozso

2000. május 16. 11:48

'páf' a bűvös sárkány- akitől mindenki fél!!!

A fenti címmel ellátott hősköltemény az imént futott be hozzám:

    Háj,

      Sok mindenhez tudnék itt hozzá szólni, mivel, állandóan (átlag 2 havonta) gyakorlatilag a fél konfigomat lecserélem (a következőkben kifejtem bővebben,hogy miért), így rengeteg tapasztalatom van.

      A SONY 40-X-szeres CD ROM-ok, HASZNÁLHATATLANOK!! Az "enyimé" úgy bő 2 hónapig (se) bírta. Most jelen állapotában, épp az általam már "megírt" halálos itéletének végrehajtását várja, balgán csücsülve, mit sem sejtve az ATX házban. Mivel már hetek óta semmilyen életjelet nem ad....és Én már feladtam az életéért folytatott meddő küzdelemet. ERGO- megy a dombra....a szemétdombra.
    Az a vicc, hogy közvetlenül elötte egy 40-szeres ASUS volt a helyén. Csak annyit mondok " A kutya meg a mája!" Az is benyögte az unalmast kb. 3 hónap után. Ócska sz*r volt az is!!, hogy finom legyek s nőies.

      Na a HP CD Írók....az egy külön mese.
    Én az elsők közt vettem (pillanatnyi elmezavar léphetett fel nálam) egy HP 7200i-t, amit sikerült is legalább 4 teljes hónapig használom (CSÚCSKISÉRLET...), mielőtt kicseréltettem volna, mert mindössze egy olyat adott elő, hogy a CD-t megette, aztán megmakacsolta magát, és azt a cd-t bezony soha többet nem is láttam. (max. álmaimban...)
    Kicserélték garanciálisan. Na az a HP...na az már egy egész más eset volt; mivel az 4 hét alatt hanyatt esett (na igaz löktem is rajta...:))). Az is ugyanezt játszotta el velem, megkajázta a CD-met!......Onnan váltottam Yamaha-ra. Egyet mondok. Ha valaki megteheti EZT vegyen.YAMAHA a jelszó embertársak. (ja igen!! elötte még volt 2 Panasonic-om is!! egy 4X és egy 8X szoros....azokra most ki sem térek, mert arrról külön hőskölteményt tudnék írni, egy keserü költeményt, tele ocsmány jelzőkkel!)

  Nem tudom melyik Yamaha-d van, de a 4416-os (4x/4x/16) borzalmasan megbízhatatlanra sikeredett. Az első szériák (a '98 év végiek)pl. nem tudtak 4x-esen újraírni, ennél csak a 400W (4x/6x) volt rosszabb. A 4260-as széria (4x/2x/6x) egész megbízható volt hozzájuk képest, a 6416 szoszó, az újabbakról pedig még nem lehet korrekt statisztikát készíteni. A SONY irók meglepően megbízhatóak (önmagukhoz képest:)! a Plextor nagyon korrekt, de sajna a gyár javítva visszaküldi 2 hónap múlva, a vevő meg ugye ennyire nem toleráns. A csúcs a TEAC, legalábbis ebből halt el nálunk a legkevesebb.

      Az Abit BE6....Uramatyám!!!! Hogy én avval mit görcsöltem. IRQ ütközések permanens.A Windóz a kék halálból már fel sem ébredt. Az volt az ünnepnap ( pezsgő bontás...koccintás...könnyes szemek....) ha ELINDULT a gép. Tény, hogy akad egy pár kártya a gépemben ( Asus Geforce,Miro DC10,Smc hálókártya, SCSI vezérlő, SB Live!,Modem...stb), lényeg a lényeg: ugy átlag (nem kamu) HETENTE volt windows reinstall, mivel a gépem elég gyors, és vinyóról installálok (7200 rpm Maxtor) így az egész nem tart tovább (nem vicc) ...ugy 9-11 percnél, (tehát a win reinstallról beszélek....) Igy aztán minden hétvégén ráeresztettem egy win reinstall-t a gépre. (néha már csak úgy az íze miatt...:))). Tény: annyi bajom alaplappal mint az Abit BE6-al életemben nem volt....ja csak 1-el A BH6-al!!!!!!!  Ó Uram, hogy az egy mekkora.....*˘°ĄĄ^˘˛°^˛˘˛°˛^Ą~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!! volt!!!

Ott szúrtad el, hogy a BE6-ba praktikusan csak 2 PCI bővítőkártyát lehet beletömni (a balszélső, a középső, és a jobbszélső slot jobbára használhatatlan, mert fontos dolgokkal közös IRQ-hoz jut), utána már minden egyes sikeres példány után keresztet lehet vetni és hálát mondani a mindenhatónak.

      na mára ennyi,ha valakit érdekel szívesen írok még,vannak még jó "sztorik" a tarisznyámban:

      pl: én a matrox G400 Max-al is FOLYTON szívtam!!! rózsaszín pöttyök windows alatt az összes kis ablak tetején....és még sorolhatnám.    ......vagy a Quantum KA 18 GB.....na az nekem 4 hónap alatt ugy sz*rrá ment, hogy leformázni se tudtam.

      Azért megjegyezném, hogy nem vagyok egy földtől elrugaszkodott barbár állat. Nagyon vigyázok az alkatrészeimre!!! Ismerőseim mind csak röhögnek, mikor hallják, hogy már megint tönkre ment (vagy épp megy) nálam valami, azt mondják balszerencsés vagyok az egész pc-vel.....ez is lehet egy megoldás....de én nem hiszem, hogy ez lenne a válasz...

      üdv

      Freky

Hány villanykörte ég ki nálad havonta? Hányszor romlik el a TV, a video, stb. egy évben? Volt egy vevőnk, aki 4-5 kiégett villanykörtét, 3 TV és 2 videoszervizt produkált. Magunkban csak parafenoménnak hívtuk. Ja, és egy év alatt 4 db 32MB-os SDRAM füstölt el nála (a többi cuccot szerencsére nem nálunk vette:). Az utolsó alkalommal visszadtuk a vételárat neki, és békében elbúcsúztunk.    

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról