Szerző: Bőle György

2000. május 16. 12:45

Helyesbítés, plusz HWSW exkluzív

Az elmúlt napokban többször is beszámoltunk a VIA új drivereiről.

Sajnos a beszámolókban említett driverek a 4.02-es AGP driver kivételével nem is léteznek, vagy már régiek. Tehát nincsen új 4-in-1 Driver, és nincsen új W2k driver sem.

A probléma oka egyszerű, bár én is csak véletlenül jöttem rá. Az egyik nyugati site lehozta ezt a téves infót, erre mindenki be-, keresztbe-, ide-, odalinkelte futótűzszerűen. Még a legnagyobbak is...
Természetesen Magyarországon ez nem fordulhatott elő, mert nem szokás egymásra linkelni (majd a konszolidáció után). :)) A dolog érdekessége, hogy az olvasók már mindenhol észrevették, csak a cikkírók nem.

"That's odd, I'm looking at that URL and I see no new Windows 2000 drivers...? The only one on the page is the USB filter which has been there for months."

Akkor jöjjön a korrekció. A hír pontosan így néz ki:

A VIA az új 5.19-es 4-in-1 drivere (IDE Busmaster, AGP Driver, IRQ Routing Driver, ACPI Registry) május 19-én jelenik meg.

És mi itt a címben említett exkluzivitás? Még mielőtt ezt a hírt elkezdtem volna írni, letöltögettem a régi drivereket, megnéztem a readme-ket, meg elolvastam ezt az ominózus hibás hírt több oldalon is. Ekkor akadtam egy rendkívül érdekes linkre. A link érdekessége, hogy ez egy még meg sem jelent cikk, tehát a Fullon3D főoldaláról sem érhető el! Ugyanis a legtöbb oldal siteengine-je úgy működik, hogy a szerkesztés alatt lévő cikkek elolvashatóak, de nem jelennek meg a főoldalon (ha valaki ügyes, akkor néha nálunk is elolvashat még fel sem került anyagokat).
Az általam említett Fullon3D cikk a VIA új 5.19-es drivercsomagját hasonlítja össze a 4.20-assal. A készülő cikk első lapjából kiderül, hogy a srácok még a megjelenés előtt megkapják a drivert, és ezért dolgoztak előre. Az élelmesebbek már a megjelenés előtt leszedhetik...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról