:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 16. 09:03

Megmentik-e az SGI-t a 230, 330 és 550 új Intel-alapú munkaállomások?

A 320-as és 540-es modellek tavalyi látványos bukása óta ezek az első új, Intel-alapú SGI munkaállomások. Az évek óta egyre komolyabb gondokkal küzdő kaliforniai cég, amely többek között a Jurassic Park képi effektusainak elkészítéséről híres, legújabb számítógépeiben a korábbiaknál olcsóbb és hagyományosabb, NVidia chipeken alapuló, VPro nevű grafikus rendszert használnak (32-64 MB DDR memóriával, AGP 4x-es slot-tal), a választható op rendszer Windows NT vagy Red Hat Linux.
A januárban kinevezett pénzügyi vezérigazgató, Betsy Rafael távozott a cégtől, jelentette be az SGI. Beau Vrolyk, a cég hardver és szoftver termékeiért felelős igazgatója szintén kilépett az SGI-től. A cég az utolsó három negyedévben 45 millió $-t költött a 320-as ill. 540-es modellek készleteinek leírására és szerződések törlésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.