Szerző: Vörös Péter

2000. május 16. 08:46

A Hewlett-Packard várhatón erős negyedévet zárt

A Dow Jones Industrial Average 30 cége közül utolsóként teszi közzé negyedéves eredményeit a HP, ennek eredménye jelentős hatással lehet a tőzsdére. Az elemzők szerint a legvalószínűbb meglepetés a vártnál is erősebb, akár 17%-os forgalomnövekedés, szemben a cég hivatalos előrejelzéseivel, amelyek szerint 12-15%-os a növekedés. A forgalomnövekedés nyereségre gyakorolt hasonló hatásával kapcsolatban már kevésbé optimisták a szakértők, mivel a cég legjobban teljesítő részlegeinek többsége viszonylag alacsony haszonkulccsal dolgozik, az Agilent Technologies leválasztásával kapcsolatos kiadások is jelentősek és egyes devizák árfolyama is kedvezőtlenül hat a nyereségre - így kb. 12,5%-os nyereségnövekedés tűnik realisztikusnak, bár egyes elemzők szerint akár a 16,5% is elérhető.
A számokon túl az is fontos lehet a "jövőkép" szempontjából, hogy miként vélekedik a HP az új Internetes kezdeményezéseinek (pl. e-szolgáltatások) eddigi eredményeivel kapcsolatban, dacára annak, hogy ezek egyelőre nem generálnak jelentős forgalmat.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.